VEKİLLER KONUŞTU

Güncelleme Tarihi:

VEKİLLER  KONUŞTU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2020 09:03

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Mehmet Hacıarifoğlu’ndan başkanlık vekâletinin alınıp Oktay Başaran ve Büşra Özdemir’e verilmesi üzerine konunun tarafları Hürriyet Akdeniz’e konuştu.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nde yetki tartışması yaratan olağanüstü bir trafik yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve üst düzey bürokratların imza yetkisini sınırlayan Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, cuma günü ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek imzalı bir yazıyla görevden alındı. Elektronik imzalı evrakta, “Hastalık izninde olmam nedeniyle, başkanlık görevinin 13 Kasım ve 23 Kasım tarihleri arasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran tarafından, 23 Kasım tarihinden göreve dönüşüme kadar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir tarafından yürütülmesi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’nun vekaletinin sonlandırılması uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

MECLİSİ BAŞARAN YÖNETECEK
Salı gün gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısını kendisinin yöneteceğini belirten Belediye Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Oktay Başaran, kararın kendisine komisyon toplantısı sırasında tebliğ edildiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başkan Muhittin Böcek’in görüşmesinden sonra kendisine bu kararın iletildiğini ifade eden Başaran, “Karar daha çok yeni. Başkan Muhittin Böcek böyle takdir etmiş. Biz de Başkan’ın yokluğunda hiçbir şeyi atlamadan göreve devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla bu görevi yerine getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKAN BÖYLE UYGUN GÖRDÜ
Oktay Başaran’dan sonra görevi devralacağı ilan edilen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir de konuyla ilgili şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi’nde vekalet değişimi kararı alındığı doğru. Başkanımız Muhittin Böcek böyle uygun gördü. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da buradayken değerlendirme yapıp bize böyle bir görev tebliğ ettiler. Sağ olsunlar. Allah utandırmasın.”

 

BAKMADAN GEÇME!