Vali Yazıcı: 7 milyonu geçtik, birinci sırada Alman misafirlerimiz var

Güncelleme Tarihi:

Vali Yazıcı: 7 milyonu geçtik, birinci sırada Alman misafirlerimiz var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 15:36

Vali Yazıcı: 7 milyonu geçtik, birinci sırada Alman misafirlerimiz var

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Almanya Konsolosluğu görevine atanan Martin Tscherner'i ve Muavin Konsolos olarak atanan İnna Ella Kianst'ı kabul ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Vali Yazıcı, "Yurt dışından gelen turist sayımız 7 milyonu geçti ve birinci sırada da Alman misafirlerimiz var" dedi.

Alman heyeti kabülünde, "Dünyanın en güzel ve en özel şehirlerinden biri olan Antalya'ya hoş geldiniz" diyen Vali Ersin Yazıcı, "Yeni görevinizde başarılar diliyorum. İnşallah burada ikamet eden Alman vatandaşlarımıza aracılık edeceksiniz. Güzel diyaloglarımız devam edecek" diye konuştu.

ALMAN TURİSTLER İLK SIRADA

Antalya'yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısında Almanların lider olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bu yılda bizi ayrıca mutlu eden bir durum var. Şu ana kadar yurt dışından gelen turist sayımız 7 milyonu aştı ve birinci sırada da Alman misafirlerimiz var" dedi.

Vali Ersin Yazıcı'ya pandemi döneminde göstermiş olduğu başarıdan dolayı teşekkür eden Konsolos Tscherner, "Özellikle size teşekkür etmek istiyorum. Pandemi sürecinde Antalya'da yerleşik olarak oturan Almanlara gösterdiğiniz yakınlık ve yardımlarınız için. Sayenizde pandemi sürecini çok güzel ve rahat atlattık. Gerçekten burada size büyük bir teşekkür borçluyuz" ifadelerini kullandı.

ANTALYA TÜRKİYE'NİN MİSAFİR ODASI

Antalya'nın Türkiye'nin misafir odası olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Antalya bir turizm şehri ve bu şehrin insanları da yabancı misafirlere alışık. Ben güvenlik başta olmak üzere turizm ile ilgili her konuyu yakından takip ediyorum. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Antalya'da turistler 7/24 güvenli ve rahat bir şekilde şehirde dolaşıyor. Emniyet ve jandarma kuvvetlerimiz bu konuda çok hassas. Tüm dünyayı yeryüzü cenneti Antalya'mıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda Almanya Konsolosu Martin Tscherner, Vali Yazıcı'ya misafirperverliği ve işbirliği için teşekkür etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!