UZUN GECE, ANTEP ZAFERİ VE 3 YILDA 3.YARI FİNAL!..

Güncelleme Tarihi:

UZUN GECE, ANTEP ZAFERİ VE 3 YILDA 3.YARI FİNAL..
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2022 10:34

Alanyaspor yarı finalde, geç, güç oldu ama üç yıldır peşpeşe yarı finale yükselmek harika oldu…

Haberin Devamı

KIŞLA baharın nöbet değişim vakti… Lakin, kara kışın hiç de gitmeye niyeti yok. Memleketin dört bir yanı beyaza boyanmış güneşe meydan okuyor. Alanya da öyle, Konya - Alanya bağlantısının üst geçidi Toroslar zirvesinde kar fırtınası yaşanıyor. Alacabel’de kar kürüyen araçlar non-stop çalışıyor. Uzun araç kuyrukları arasına sıkışan, Alanyaspor - Gaziantepspor kupa maçının yayıncı kuruluşun aracı da, tüm ekip ve ekipmanlarıyla mahsur kalıyor. Ancak, akşamın karanlığında maça yetişebiliyor, Türkiye’ye maçı canlı izletebiliyor.

ALANYASPOR, HALKIN MORAL KAYNAĞI
Mart başındayız, turizm piyasası Alanya hepten endişeli… Ukrayna’da patlak veren savaş, swift yasağı ve peşinden gelen turizm acentelerinin iptalleri. Otellerde tadilatlar, sezona açılışına doğru hummalı çalışmalar… Geceki yağmur fırtınasına ne demeli. Bendi parçalanmış baraj gibi gökyüzünden tonlarca su boşalıyor, bir de hortum ki çatıları, seraları savuruyor… Bu sıkıntılı süreçte Alanya ahalisinin moral kaynağı Alanyaspor.

TUR İKRAMI, GAZİANTEP BAKLAVASI
Oba’da 5 gollü lig galibiyetinin ardından, kupada da tam yol ilerleme çabasında, gecenin ayazına aldırmadan maça gelen taraftar, Farioli’ye fıstıklı Antep baklavası siparişi veriyor. Gaziantep’in başında da eski teknik direktör Erol Bulut mesai yapıyor, Alanyaspor’u ezbere biliyor. Evet turuncu-yeşilli kramponlar formda, moralli lakin maç başladığında rakibin yarı finali baklava tadıyla ikram etmeye hiç niyeti olmadığını görüyoruz. Müsabakaya öyle motiveler ki, kaleci Günay’ın önündeki ‘Oğuz, Djilobodji Ertuğrul, Caulker ve dahi Sagal’lı savunma kalkanı bizimkiler hücuma kalktığında, itiyor, tutuyor ve dahi ısırıp yıldırıyor… Ofansta da Furkan’la, Vetrih’le, Maxim’le ve Figueiredo ile dişini gösteriyor.

Haberin Devamı

MARAFONA VE GÜNAY’IN EKSTRA MESAİSİ
Alanyaspor sağ kanatta Efecan ve Juanfran’la geliyor, Emre de eşlik ediyor, soldan da Candeias’la bindiriyor. Fakat Alanyaspor’un eski savunma muhafızı Caulker öyle bir hırslı ki, zeminli, irtifalı tüm toplara çıkıp, Antep savunmasını çekip çeviriyor. İlk 45’de Efe’nin araya paslarında Emre Akbaba iki kez golü deniyor, kaleci Günay bana mısın demiyor. Marafona da çok formda gerek yan toplarda gerekse birebirlerde müthiş yer tutuş ve kurtarışlarıyla güven veriyor, maçın ilk perdesinde yüksek mücadeleye rağmen gol çıkmıyor.

Haberin Devamı

‘EROL BULUT, SEN TURU UNUT!..’
İkinci yarı gerek tempo, gerekse sertlik irtifa kaydediyor. Son çeyreğe girilirken Efe’nin sağdan ortaında kale önünde karambol yaşanıyor ki arka direkte pozisyonunu kaybeden Diedhiou’un uzattığ paralel pasa Tayfur Bingöl gol dokunuşunu yapıveriyor, tribünler ayakta. Tayfur, eski antrenörüne mesajını da veriyor, ‘Erol Bulut, sen turu unut’. Lakin 90’a girilmişken soldan gelişen bir atakla, kıvamına erişen tur aşına soğuk su katıyor. Altı pasta Caulker öyle serinkanlı bir asist yapıyor ki, Djilobodji’ye topu ağlara bırakmak kalıyor. Bu Antep’e hayat suyu, maç uzatmalara sarkıyor.

OĞUZ’UN YARI FİNALE TAŞIYAN GOLÜ
Yeniden taktik yüklemelerle ekstralar oynanırken kimsenin hata yapma lüksü yok. 102’de Emre Akbaba’nın savunma arkasına adreslediği uzun menzilli meşin yuvarlak kuryesinde genç Oğuz Aydın sahneye çıkıyor, kaleci Günay’la karşı karşıya pozisyonda golünü atıyor. Ardından Borven’in ceza sahası dışından yarım volesini kaleci Marafona ayaklarıyla çeliyor ve tur geliyor. Alanyaspor yarı finalde, geç, güç oldu ama üç yıldır peşpeşe yarı finale yükselmek harika oldu…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!