UZAKTAN EĞİTİM UZAKTAN TAKİP

Güncelleme Tarihi:

UZAKTAN EĞİTİM UZAKTAN TAKİP
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2020 09:13

Akdeniz Üniversitesi, bugünden itibaren Öğrenme Yönetim Sistemi’ne sahip üniversitelerle eş zamanlı olarak uzaktan eğitime başlıyor. Öğrencilerin sisteme girişleri de aynı sistemle takip edilecek.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS salgını sebebiyle eğitim öğretime üç hafta ara verilen üniversitelerde uzaktan eğitim modeline geçilmesi kararıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) çalışmalar başladı. Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) açıkladığı Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (UZEM) sahip 123 üniversite arasında yer alan AÜ’de, bugünden itibaren dijital imkânlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Önümüzdeki süreçte eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mümkün olduğunca kesintisiz yürütülebilmesi için planlama yapmak üzere Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal başkanlığında toplanan üniversite yönetimi, uzman öğretim üyelerinin yer aldığı bir uzaktan eğitim komisyonu kurdu.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ
Bir haftalık süre içerisinde uzak eğitim için yol haritası çizdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Akdeniz Üniversitesi olarak, bu süreçte eğitimin kesintisiz devam etmesi için vakit kaybetmeden harekete geçtik. Sahip olduğumuz uzaktan eğitim altyapısını tüm yönleriyle kullanabilmek ve dijital ortamda gerekli hazırlıkları yapabilmek için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurduk. Bu aşamada uzaktan öğretim uygulamalarımızla ilgili detaylara son halini verdik” dedi.

Haberin Devamı

DERSLER UZAKTAN YAPILACAK
Learning Management System (LMS) adlı Öğrenme Yönetim Sistemi’yle ilgili çalışmaların Akdeniz Üniversitesi’nde iki yıl önce başladığını belirten Ünal, sistem kurulduktan sonra öğretim üyeleri ve öğrencilere eğitimler verildiğini ve uygulamaya geçildiğini belirtti. Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda kullanmakta olduğumuz bu sistem üzerinden teorik derslerin uzaktan yapılacağı, ayrıca öğrencinin sisteme giriş takibinin yapılacağı bir alt yapı oluşturuyoruz. Öğrencilerin ders programlarını uzaktan eğitime göre yeniden planlıyoruz.”

UZAKTAN EĞİTİM UZAKTAN TAKİP


EŞ ZAMANLI PLANLAMA
Uzaktan eğitim kararı kapsamında, YÖK tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, uzaktan eğitimle ilgili teknik altyapılarını beyan etmeleri istendi. YÖK’ün açıklamasında, “Dijital Dönüşüm Projesi dahilinde sistem oluşturan tüm üniversitelerde eş zamanlı olarak teorik derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesi, uygulama çalışmaları için ise doğru zamanda sıkıştırılmış takvim programı uygulanması planlandı. Lisansüstü programlardaki yeterlik sınavları, tez izleme komiteleri ve tez savunmalarının, üniversitelerimizin gerekli altyapıyı oluşturmaları ve ‘kayıt altına alınarak denetlenebilir olma şartıyla’ dijital ortamda yapılabilmesi sağlanacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de bugünden itibaren açık ders malzemeleri havuzu açılacak” denildi. Akdeniz Üniversitesi’nde 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle; 25 fakülte, 7 enstitü, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar ve 58 araştırma ve uygulama merkezinde 2 bin 169’u uluslararası öğrenci olmak üzere yaklaşık 70 bin öğrenci eğitim alıyor.

Haberin Devamı

SDÜ’DE SINAVLAR ERTELENDİ
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) de internet sayfasından Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden derslerin verildiği Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, ara verilmeden eğitime devam edileceğini duyurdu. Üniversite yönetimi, koronavirüs salgını nedeniyle 28 Mart–5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bahar yarı yılı ara sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı ve ilerleyen süreçte sistemle ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını bildirdi.

MAKÜ’DE 30 MART’TA BAŞLIYOR
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yönetimi ise gerekli hazırlıklar için tüm imkânların seferber edildiğini belirterek, derslerin uzaktan eğitimle yapılması için Üniversite Senatosu tarafından alınan kararları şöyle açıkladı: “Tüm birimlerde ön lisans, lisans ve lisans üstünde dersler 30 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. İnternet olanakları ve teknik yetersizliklerle senkron derslere katılamayan öğrenciler ise asenkron katılım sağlayarak kayıtlı dersi izleyebilecekler ve derse devam etmiş sayılacaklar.”

Haberin Devamı

ALKÜ VE BİLİM’DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ
Salgın nedeniyle eğitimin uzaktan yürütülmesi için üniversite bünyesinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) yönetiminden öğrencilere ve öğretim üyelerine gönderilen bilgilendirme mesajında, “Süreçle ilgili bilgilendirme, üniversitenin web sitesi, sosyal medya hesapları ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak” denildi. Antalya Bilim Üniversitesi’nin Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Uzaktan Öğretim Platformu üzerinde verilecek derslerin erişime açıldığı belirtilerek, öğrencilerin sistem üzerinden ders kayıt ve danışman onayı işlemlerini yapmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!