Üniversiteli kirayı uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli kirayı uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 10:59

Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) yakın mahallerdeki daire kiraları adeta uçtu. Tek bir öğrencinin kalabileceği 50-60 metrekarelik 1+1 dairelerin aylık kirası bile 800-1000 TL seviyesine ulaştı.

Haberin Devamı

MÜLK SAHİBİNDEN KİRA FIRSATÇILIĞI

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanması Akdeniz Üniversitesi (AÜ) kampüsüne yakın mahallelerdeki daire kiralarını uçurdu. Tek bir öğrencinin kalabileceği 50-60 metrekarelik 1+1 dairelerin aylık kirası bile 800-1000 TL seviyesine ulaşırken, öğrenci yurtlarında yer bulamayan veliler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

DENGE BOZULDU
Arz-talep dengesi bozulduğu için mülk sahiplerinin kira oranlarını ciddi şekilde yükselttiğini kaydeden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Yerleştirme sonuçları ile memur tayinleri aynı döneme denk gelince özellikle üniversite ve adliye çevresindeki konutlarda ciddi bir kira artışı oldu” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÜZÜLÜYORUM
Meltem, Kültür, Pınarbaşı, Bayındır, Soğuksu, Varlık, Toros Güvenlik, Ulus gibi mahallelerde mevcut kiralara yüzde 20-30 zam yapıldığını kaydeden Sağlam, “Dairelerin eşyalı olarak kiralanması da kira bedellerini artırıyor. Tabi yaz döneminin etkisi de büyük. Ben de emlakçılık yapıyorum. Bize başvuran öğrencilerin durumuna gerçekten üzülüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

PAYLAŞIM HESAPLANIYOR
Aylık kira bedellerinin yavaş yavaş düşeceğini vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti: “Bu yüksek dönemin 1-1,5 ay içinde daha alt seviyelere düşeceğini tahmin ediyorum. Tabi üniversiteye yakın dairelerin kira bedelleri maalesef çok değişmiyor. Çünkü mülk sahibi kirayı artırıp ‘2-3 öğrenci bu evi tutar. Kirayı paylaşır’ mantığıyla yaklaşıyor. Herkes böyle düşününce kira oranları tavan yapıyor.”

YASA BİZİ KORUSUN
öğrenci velisi Nihat Taşkıran, “Meltem’de yerleştirme sonuçları açıklanmadan 5 ay önce kiraya verilen bir dairenin fiyatı 800 TL’den 1000 TL’ye çıkmış. Mülk sahipleri zor durumumuzdan yararlanıp bizleri mağdur ediyor. Kamunun bu konuda önlem alıp öğrencileri ve bizleri korumasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!