'Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 13:05

'Üniversitelerde Güvenlik Tedbirleri' toplantısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 'ÜNİVERSİTELERDE Güvenlik Tedbirleri' toplantısı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senato Salonu'nda Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Arslan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mahmut Danayiyen katıldı.

Toplantıda üniversitelerde eğitim-öğretim dönemi boyunca eğitim huzurlu bir ortamda devam ettirilmesi adına alınacak tedbirler konuşuldu. Bu kapsamda; üniversiteler ile bunlara bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarında ve çevresinde gerekli tedbirlerin aldırılması, ilgili kurumlarla ve üniversite yönetimleri ile koordine içerisinde hareket edilmesi konuları görüşüldü.

AÜ Meltem kapısı inşaatının da görüşüldüğü toplantıda, Uncalı-Meltem giriş ve çıkışının personel ve öğrenci harici vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığı bunun da kampüs içi trafiği ve güvenliği tehdit ettiği vurgulandı.

Uncalı çıkış noktasına yapılan Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da kampüsün transit geçiş alanı olarak kullanılmasından kaynaklı araç yoğunluğundan olumsuz etkileneceği dile getirildi. Toplantıda, üniversitenin Meltem kapısının araç trafiğine kapatılması konusunda karar alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!