ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

Güncelleme Tarihi:

ULAŞIMDA YENİ DÖNEM
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 09:27

Temmuzdan itibaren tam kapasiteyle ve 24.00’e kadar yolcu taşımaya başlayan Antalya ulaşımında yeni şartlara uygun planlama yapıldı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın 1 Temmuz’da başlayan kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin yayımladığı genelge kapsamında, şehir içi ve şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu ve koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verildi. Açılma koşullarında Antalya’da ulaşım hizmetini aksatmamak için yeniden yapılanma sürecine girdiklerini belirten Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, toplu taşıma saatlerinin uzatıldığını ve sefer sayılarının artırıldığını söyledi.

ESKİ DÜZEN GERİ DÖNÜYOR

Yeni düzene ayak uydurabilmek için daha fazla personel çalıştıracaklarını açıklayan Yasin Arslan, açılma dönemi planlamalarını Hürriyet’e anlattı: “Araçlarımız pandemi kısıtlamaları nedeniyle yarı kapasite ile çalışıyordu. Sefer sıklığını yolcu verilerine göre planlıyorduk. Akşamları sokağa çıkma kısıtlamaları olduğundan sınırlı sayıda ulaşım personeliyle hizmet veriyorduk. Ancak temmuz ayı itibarıyla kısıtlamalar kalktığı için eski sisteme dönüyoruz. Yolcu sayımızda henüz bir artış olmadı. Ama yine de kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte yeniden tam kapasiteye geçiyoruz.”

50 ŞOFÖR ALINACAK

Haberin Devamı

“24.00'e kadar toplu ulaşım seferlerinin devam etmesini sağlayabilmek için de pandemide daralttığımız kadromuzu açılmayla birlikte genişleteceğiz. Kısıtlamalar nedeniyle tek şoföre düşürdüğümüz araçlarımızı tekrar iki şoförle faaliyete geçireceğiz. Bu amaçla Antalya toplu ulaşımına 50 yeni şoför istihdam edeceğiz. Bu sayede hem Antalyalılara ve şehre tatile gelenlere daha iyi hizmet vereceğiz hem de salgın nedeniyle artan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamış olacağız.”

SEFERLER ARTTI CİRO DÜŞTÜ

Kararda değişiklik olmazsa yaz sezonunda ana hatlardaki tüm güzergâhlarda 24.00’e kadar sefer yapan araçların olacağını duyuran Arslan, “Şu anda Varsak’tan Lara’ya, Aksu’dan Konyaaltı Sahili’ne, Sarısu’dan Lara’ya, Lara’dan Ünsal Mahallesi’ne eskiden olduğu gibi seferler yapılıyor. Yolcu verilerinde henüz bir artış olmadı. Kısıtlamaların uygulandığı 28 Haziran’da 191 bin yolcu varken açılmanın başladığı 1 Temmuz’da ise yolcu sayımız 190 bindi. Açılmaya rağmen kısıtlama günlerinden daha düşük sayılarla karşılaşabiliyoruz. Üstelik yasakların kalkması nedeniyle 65 yaş üstü vatandaş da biniş yapmaya başladığı için şu dönemde günlük cirolarımızda kayda değer düşüşler yaşanıyor.”

YAKIT DESTEĞİ DEVAM ETSİN

Haberin Devamı

Pandemide yarı yarıya düşen günlük yolcu sayısının hala devam ettiğinin altını çizen Arslan, toplu taşıma esnafının tıpkı kısıtlılık günlerinde olduğu gibi desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım esnafına verdiği kilometre başına 1 lira yakıt desteğinin devam etmesini isteyen Arslan, “Pandemiden önce 320 bin - 380 bin arası günlük yolcu potansiyelimiz vardı. Kent insanı hala toplu ulaşıma binmekten kaçınıyor. Bu durum zamanla değişecek, veriler dengeye girecektir. Esnafın bu dönemde ayakta kalmasına yönelik destekler, günlük veriler yeniden yükselene kadar uzatılmalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!