UAÜ'nün vakfı yeniden açıldı

Güncelleme Tarihi:

UAÜnün vakfı yeniden açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 16:16

UAÜ'nün vakfı yeniden açıldı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da KHK ile kapatılan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin (UAÜ) de bağlı olduğu Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı, 678 sayılı KHK ile yeniden açıldı. Akdeniz Üniversitesi'nden ise 9 akademisyen ihraç edildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan KHK/677 ve KHK/678 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudan çok sayıda yeni ihraçlar olurken, bazı kamu görevlileri ise görevlerine iade edildi. Yine aynı şekilde bazı vakıf ve dernekler kapatılırken, daha önceki KHK'lar ile kapatılan bazıları da yeniden açıldı.

UAÜ'NÜN VAKFI YENİDEN AÇILDI

Türkiye genelinde daha önceki KHK'lar ile kapatılan ve yeniden açılmasına karar verilen 18 vakıf arasında, Antalya ve Isparta'dan 1'er vakıf bulunuyor. Antalya'da UAÜ'nün bağlı olduğu Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı ile Isparta'dan Isparta Hayırlar Eğitim Sağlık Kültür ve Yardım Vakfı yeniden açıldı. Fettah Tamince'nin mütevelli heyeti olduğu vakfın yönetiminde Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya eski Milletvekili Sadık Badak, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Antalya eski Valisi Sebahattin Öztürk gibi isimler bulunuyor.

DÖRT DERNEK

Türkiye genelinde daha önceki KHK ile kapatılan derneklerden yeniden açılma kararı verilen 175 dernek arasında Antalya'dan 4 dernek bulunuyor. Yeniden açılan dernekler Finike Merkez Eğitim Gönüllüleri Yardım Derneği, Antalya İtfaiyeciler Derneği, Kepez İzcilik Gençlik ve Spor Derneği ile Alanya Güney ve Doğu Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.

ANTALYA'DA 8 DERNEK KAPATILDI

Antalya'da ise 8 dernek kapatıldı. Bunlar Akdeniz Özgür Öğrenci Derneği, Alanya Demokratik Özgür Öğrenci Derneği, Antalya Öğrenci Gençlik Derneği, Antalya Özgürlükler Derneği, Kaş İşadamları Derneği, Manavgat Eğitim Kültür Sanat Gençlik Spor Kulübü Derneği, Manavgat Eğitimciler Derneği ile Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği.

Afyonkarahisar'da Sandıklı İşçi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kapatıldı. Burdur'da Bucak Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Gurbet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yeşilova Tınaztepe Eğitim ve Kültür Derneği kapatıldı. Isparta'da Batıkent Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Bedir Camii Kuran Kursu ve Eğitime Yardım Derneği, Özgür Öğrenci Derneği kapatıldı.

ÜNİVERSİTELERDE İHRAÇ

Akdeniz Üniversitesi'nde 9 öğretim üyesi ihraç edildi. Bu isimler ise Yard. Doç. Dr. Bülent Şık, Prof. Dr. Erdal Gilgil, Yard. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr. Mustafa Cumhur İzgi, Prof. Dr. Nursel Şahin, Yard. Doç. Dr. Suzan Yazıcı, Doç. Dr. Süleyman Ulutürk ve Prof. Dr. Taha Karaman. AÜ'nün idari kadrosundan da 16 kişi ihraç edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerinden 14, idari kadrodan 19 kişi, MAKÜ'de 1 kişi, SDÜ'den 48 idari personel ihraç edildi.

BİRÇOK KURUMDA İHRAÇLAR SÜRDÜ

Antalya'da çeşitli kamu kurumlarında ihraç edilen toplam 6 personel, Afyonkarahisar'da 1 personel, Burdur'da 1 personel görevlerine iaede edildi. Yeni ihraç listesinde ise Afyonkarahisar'dan 48 kişi, Isparta'dan 35 kişi, Burdur'dan 10 kişi yer aldı. Antalya'dan ise 23 kişi ve ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 10, Kepez Belediyesi'nden 2, Döşemealtı, Alanya, Kumluca ve Manavgat belediyelerinden 1'er kişi olmak üzere belediyelerle birlikte toplam 40 kişi yeni ihraç edilenler listesinde yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!