Türkiye'nin ilk online tarım eğitimi, çilek kursu ile yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk online tarım eğitimi, çilek kursu ile yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 11:54

Türkiye'nin ilk online tarım eğitimi, çilek kursu ile yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organize ettiği ilk online tarım kursu gerçekleştirildi.

'Topraksız ve Topraklı Çilek Yetiştiriciliğinin Prensipleri' konusu ile üç gün düzenlenen ve yoğun katılımlı geçen kursu, AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nafiye Adak verdi.

Çilek yetiştiriciliğiyle ilgili güzel bir eğitim gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Adak, “Kursumuza yoğun bir ilgi olması çilek üretimi açısından oldukça sevindiriciydi. Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Adana'ya, Uşak'tan Erzurum'a kadar ülkemizin 56 ilinden katılım sağlandı. Verilen kursa Suudi Arabistan ve ABD'de yaşayan Türklerin yanı sıra, ülkemizde eğitim gören Afrikalı öğrencilerin de katılması kursumuzu uluslararası boyuta taşımıştır" dedi.

Ülkemizin çilek tarımına hizmet etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Adak, katılımcılara daha sonra katılım belgesi verileceğini söyledi. Doç. Dr. Adak, kurs sonrasında online eğitimin hazırlanmasını sağlayan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak başta olmak üzere, AÜ ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!