"Türkiye Kuaförünü seçiyor"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kuaförünü seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 11:02

-Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, ülke çapında "Türkiye Kuaförler Milli Takım" yarışmaları düzenleyecek -Ülke genelinde 7 bölge ve 11 ilde yapılacak yarışmaların ardından oluşacak milli takım, Türkiye'yi yurt dışındaki yarışmalarda temsil edecek -Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Karakaş: -"Mesleki sorunlarımıza çözüm bulmak adına var gücümüzle çalışırken, bir yandan da böyle bir yarışmayla mesleki hayalleri ve hedefleri olan meslektaşlarımıza bir fırsat sunalım istedik"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından ilk kez oluşturulacak milli takım için 7 bölge, 11 ilde "Türkiye Kuaförünü Seçiyor" sloganıyla yarışmalar düzenlenecek.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu, ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirerek kuaför, berber ve güzellik uzmanlarından milli takım oluşturuyor. Türkiye genelinde 7 bölgede, 11 ilde yapılacak yarışmalar sonucunda birinci olacak berber, kuaför ve güzellik uzmanları Türkiye'yi yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda temsil edecek.

Milli Takıma seçilen yarışmacılara 10 bin lira para ödülü verilirken, dereceye girenlere çeşitli sürprizler ve promosyonlar sunulacak. Kazanan yarışmacılar 2 yıl boyunca federasyonun düzenlediği bütün eğitim ve şovlara katılacak ve uluslararası yarışmalar öncesi de eğitim kamplarına alınacak.

Haberin Devamı

-"Meslektaşlarımıza bir fırsat sunalım istedik"

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki 13 mesleki ihtisas federasyonundan biri olduklarını belirterek, federasyona bağlı 122 meslek odasında, 200 bine yakın üyelerinin olduğunu söyledi.

Gerçekleştirecekleri projeden dolayı oldukça heyecanlı olduklarını vurgulayan Karakaş, şunları ifade etti:

"Her yıl meslektaşlarımız için çeşitli organizasyonlar düzenlerken aynı zamanda meslek dalımızın sorunları ve zorluklarını çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Mesleki sorunlarımıza çözüm bulmak adına var gücümüzle çalışırken, bir yandan da böyle bir yarışmayla mesleki hayalleri ve hedefleri olan meslektaşlarımıza bir fırsat sunalım istedik. Federasyon Genel Koordinatörlüğümüzün birkaç ilde yaptığı araştırmalar sonucunda meslektaşlarımızla yapılan yüz yüze görüşmelerde yaşanan sıkıntıların yanı sıra böyle bir talebin var olduğunu da gördük. Bu nedenle bu yarışmayı düzenlemeye karar verdik. Türkiye'de şu ana kadar böyle kapsamlı bir yarışma yapılmamış. Çeşitli eğitimler ve şovlar var ama böylesi daha önce hiç gerçekleşmemiş. "

Karakaş, yarışmayı kazanan meslektaşlarının aynen Türk Milli Futbol Takımı gibi önemli yurt içi ve yurt dışı yarışmalar öncesi kampa alınacağını ve eğitim verileceğini dile getirerek, katılımın yoğun olacağını düşündüğünü belirtti.

-"Sektör için büyük avantaj"

Haberin Devamı

Federasyon Genel Koordinatörü Mustafa Şahin de, yarışmayla sektörde önemli bir ihtiyacın karşılanmış olacağını ifade ederek, bu sayede hem berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının kendi mesleklerinin zirvesine çıkacağını, hem de Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşayacaklarını vurguladı.

Yarışmayla ilgili tüm duyuruları henüz yapmamalarına karşın Türkiye'nin farklı yerlerinden federasyonun aranıp yarışmanın sorulmaya başlandığını dile getiren Şahin, "Bu yarışma milli gururu yaşamak isteyen meslektaşlarımızın yanı sıra sektördeki firmalar için de çok çok önemli ve kaçırılmaması gereken bir sponsorluk faaliyetidir. O nedenle yarışmayla ilgili sektörümüzdeki firmalardan yoğun talep alıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor" diye kaydetti.

Haberin Devamı

-Yarışmalar 17 Şubat'ta başlıyor

Erkek Berberleri Yarışması, Bayan Kuaförleri Kesim Renklendirme Yarışması, Bayan Kuaförleri Salon Topuz Yarışması, Bayan Kuaförleri Yüksek Fantezi Yarışması, Gelin Makyajı Yarışması, Show Makyajı Yarışması, Bayan Kuaförleri Tesettür Yarışması kategorilerinde yapılacak yarışmalarda, dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek.

Adana'da, 17 Şubat'ta başlayacak yarışmalar, Antalya, Ankara, Bursa, Edirne, Zonguldak, İzmir, Samsun, Rize, Diyarbakır ve İstanbul'da yapılacak. İstanbul'da 22 Mayıs'ta gerçekleşecek finalin ardından milli takıma seçilecek berber ve kuaförler, yurt dışında Türkiye'yi temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!