Turizmi işsizlik vurdu!

Güncelleme Tarihi:

Turizmi işsizlik vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 19:07

Turizm sektöründe işsizlik rakamı Türkiye genelinde 500 bine ulaştı. Bu durumdan en fazla Antalya’nın etkilendiğini belirten işçi sendikası ve sektör temsilcileri, “Hedef pazarlar hareketlenmezse işsizlik oranları daha da artabilir” görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

RUSYA turizm pazarında ağır kan kaybı yaşayan turizm sektöründeki işsizlik oranı Türkiye genelinde 500 bine dayandı. Sürecin en ağır darbeyi Antalya’ya vurduğunu belirten işçi sendikası ve sektör temsilcileri, işsizlik oranlarının her geçen gün arttığını, alt kademelerde başlayan işten çıkarmaların en üst düzey yöneticilere kadar ulaştığını vurguladı. 

‘ÜYE BİLE YAPAMIYORUZ’

Sektördeki işsizlik oranının geçen yıla oranla yüzde 30 arttığını kaydeden Türkiye Otel İşçileri Sendikası Bölge Başkanı Cemalettin Kelten, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Her kademede işsizlik oranları yükseliyor. İşten çıkarılanın personel yerine yenisi alınmadığı için üye yapamaz hale geldik. Karanlık tabloyu gören birçok sektör çalışanı başka alanlarda iş aramaya başladı” diye konuştu. 

‘TABLONUN GENELİNE BAKILMALI’

Haberin Devamı

Turizm işçisi sendikalarının telaffuz ettiği 500 bin işsiz rakamının doğru olduğunu kaydeden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Turizmdeki işsizlik oranlarını genel olarak değerlendirmek gerekiyor. Yani sadece turizmde çalışıp işsiz kalanı değil, dolaylı olarak turizme hizmet edip son dönemde işsiz kalanları da istatistiklere dahil edersek bu rakama ulaşırız” dedi.

TESİSLER KAPANDI

Kemer’de açık kalan 4-5 yıldızlı otel sayısının 20 olduğunu belirten Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, şöyle dedi: “Sektördeki kayıp ciddi rakamlara ulaşınca işletmelerin açık kaldığı tarihler geriye çekildi. Tabi bu durum önce turizm çalışanını etkiledi. 2017 için umutlansak da yine de tedirginiz. Özellikle iç pazara yönelik umutlarımız bizi canlı tutuyor. Yine Rusya, İran, Ukrayna, Kazakistan pazarlarını da hedefimize aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!