Turizmde önemli bir dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Turizmde önemli bir dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 11:14

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkının yabancı yatırımcı artışı ile nitelikli finansman imkânı yaratacağını söyledi.

Haberin Devamı

TURİZM Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkını değerlendiren Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, dünyada uzun süredir uygulanan sistemin Türkiye’de ciddi bir dönüşümü beraberinde getireceğini söyledi

DÜNYA UYGULUYORDU

Türkiye’yi ziyaret eden turistin “serviced apartment” mantığıyla otellerden kendilerine oda satmalarını talep ettiğini söyleyen Narin, “Dünyada neredeyse Türkiye hariç her destinasyonda çeşitli şekillerde uygulanan bu modelin Türkiye’de uygulanabilir hale gelmesiyle turizmde önemli bir dönüşüm sağlanacak” dedi.

Turizmde önemli bir dönüşüm

TURİST DEĞİŞECEK

Haberin Devamı

Yeni uygulamanın yabancı yatırımcı artışı ile nitelikli finansman imkânı yaratacağını vurgulayan Narin, şöyle dedi: “Kamu gelirlerine katkı sağlandığı gibi turist profilinde farklılaşma ve nitelik artışı sağlanacak. Ayrıca mevcut kapasiteyi pazarlama gücünün artacak, tesislerin atıl kapasitesi kullanılır hale gelecek.”

HÂSILA ARTIŞI ÖNEMLİ

“Tesislerimiz 12 ay açık kalabilir hale gelecek, istihdam daha uzun süre muhafaza edilebilecek. Nitelikli turistin daha uzun süreli kalmasına bağlı olarak destinasyonların düzeyi yükselecek. Otellerin yatırım harcamalarının ve sezonlarının uzamasıyla işletme harcamalarının geri bağlantılı oldukları sektörlerde yarattığı hâsıla artışı da önemli.”

BAKMADAN GEÇME!