Turizmcilere teşvik uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilere teşvik uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 09:04

Bakan seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini Antalya’ya gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

BAKAN ERSOY: “YENİ HİKÂYE YAZACAĞIZ”

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk resmi ziyaretini turizmin başkenti Antalya’ya gerçekleştirdi. Sektör temsilcileri ile Akra Barut Otel’de bir araya gelen Bakan Ersoy, teşvik beklentileri, turizm gelirleri ve sektörel hedefler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy’a Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve sektörün önde gelen isimleri eşlik etti.

TEŞVİKE İHTİYAÇ KALMAZ
Turizm desteklerinin sektörde sadece kıpırdanma yarattığına dikkati çeken Bakan Ersoy, “Nihai sonuç için teşvik ve destekten çok daha önemlisi lazım. Turizm sektörü olarak gerek oluşturduğumuz döviz girdileri, gerekse oluşturduğumuz büyük istihdam düşünüldüğünde teşvike dayalı bir sektör ve bu şekilde anılmak istemememiz gerekiyor. Bence en büyük teşvik, turizmin önündeki engellerin kaldırılması olmalı. Sizi frenleyen engelleri bakanlık olarak ortadan kaldırırsak işi bilen turizmcinin teşvike ihtiyacı kalmaz. Teşvik dediğiniz şey taşıma suyla değirmen döndürmektir” dedi.

Haberin Devamı

YENİ PAZARLAR ÖNEMLİ
Turizm gelirlerinin önemine dikkat çeken Bakan Ersoy, “İlk 6 aylık veriler açıklandı ama benim için rakamların çok önemi yok. Kitle turizmi ile Türkiye işe başladı ve önemli bir başarı hikâyesi yazdı. Bizim artık ikinci aşamaya geçmemiz gerekiyor. Yani nitelikli turizme, nitelikli turiste odaklanmalıyız. Bunun için her şeyden önce arz talep dengesini talep yönünde lehimize bozmamız gerekiyor. Yeni pazarları geliştirmeliyiz. Pazara göre ürün oluşturacağız. Biz misafire göre ürün geliştirmek zorundayız. Ürünümüzü misafirin isteklerine göre dizayn edeceğiz” diye konuştu.

ENGELLER KALKACAK
“Sektör kendine güvenmeli” diyen Bakan Mehmet Ersoy, şöyle devam etti: “Önce Avrupa’da, daha sonra dünyada yakalamamız gereken rakiplerimiz var. Artık çıtayı yukarı koymamız gerekir. Türkiye artık turizmdeki ilk aşamaları tamamladı. Bundan sonra yeni bir hikâye yazmamız gerekiyor. Bu hikâyeyi de teşviklerle yazmayız. Bu hikâyeyi kendi becerilerimizle yazacağız. Kendimize güveneceğiz. Önümüzdeki engelleri kaldırmak benim işim. Sizlerle birlikte bu engeli hızlı şekilde kaldıracağız, çok hızlı şekilde yol almaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

MARKALAŞMA VURGUSU
“Turizmin ana kaynağı insan. İnsan kaynağında da markalaşmamız lazım. Türkiye genç nüfusa sahip ama turizme yönelen genç sayısı çok az, bu bizim ayıbımız. Turizm sektörünü cazip sektör haline getirmemiz gerekiyor. Bizim kendi marka insan kaynaklarını oluşturmamız gerekiyor. 20 bin liradan 50 bin liraya kadar maaş alan aşçılar var. Markalaştığı zaman sektörün diğer yöneticileri açısından da güzel olanaklar var. Bunları yetiştiremediğimiz için ithal ediyoruz. İnsan kaynağında ithalatın önüne geçmeliyiz. Gençlere turizmi bir fırsat kapısı olarak göstermeliyiz.”

BAKAN’DAN ANTALYA ÖVGÜSÜ
Türkiye’nin haziran ayı sonu itibarıyla 6 aylık turist rakamlarını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gurur verici veriler. İlk 6 ay itibarıyla bir önceki yıla kıyasladığımızda, turist sayısında Türkiye genelinde yüzde 30’luk artış var. 16 milyon yabancı ülkemizi ziyaret etmiş ve gururla açıklıyoruz ki bunda en büyük pay Antalya’nın. 6 milyon 628 binlik turist sayısına ulaşmış. Demek ki şu an itibarıyla 7 milyonu geçmiş olması lazım, temmuz ayını koyduğunuz zaman. Bu sene 14 milyonluk hedef var. Demek ki bu 14 milyonluk hedefi muhtemelen başaracağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!