TURİZMCİ YİNE LİDER

Güncelleme Tarihi:

TURİZMCİ YİNE LİDER
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 10:29

Salgının zorlu koşullarına rağmen Antalya’da turizm yatırımları bu yıl da yükselişini koruyor. Türkiye’nin konaklama altyapısı en geniş destinasyonu olan kente 2021’de 48 bin 500 yeni yatak daha eklenecek.

Haberin Devamı

TÜM dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının etkileri devam ederken turizmde son veriler umut verdi. Bu koşullarda bile turizm yatırımlarının sürdüğünü gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye genelinde işletme belgeli ve belediye belgeli otellerin sahip olduğu yatak sayısı nisan ayında 1.59 milyonu geçti. Yatırımda olan oteller de dikkate alındığında Türkiye’nin toplam yatak sayısı 5-6 yıl içinde 1.76 milyonu bulacak. Antalya, mevcut altyapısı ve yeni tesis yatırımlarıyla Türkiye’de açık ara lider konumunda.

48 BİN 500 YENİ YATAK
Türkiye genelinde en fazla otel yatağına sahip olan Antalya, liderliğini sürdürmeye devam etti. Antalya, 2021 yılı nisan ayında toplam 598 bin yatağa yaklaştı. Kentin yatak sayısının 462 bini işletme belgeli otellerde, 136 bini de belediye belgeli tesislerde toplandı. Antalya turizmine yatırımı süren otellerle birlikte 48 bin 500 yeni yatak daha eklenecek. Bu yatırımlarla birlikte Antalya’nın sahip olduğu yatak sayısı 647 bini geçecek.

Haberin Devamı

ANTALYA İLK SIRADA
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Antalya, Türkiye’nin işletme belgeli tesislerindeki yatakların yüzde 45.3’üne sahip. Yatak sayısı dağılımında turizmin başkenti Antalya’yı yüzde 12.7 ile İstanbul ve yüzde 10.7 ile Muğla izliyor. Bu 3 il, işletme belgeli yatak arzının yüzde 69’una sahip durumda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!