TURİZM ÇALIŞANI AŞIDA ÖNCELİK BEKLİYOR

Güncelleme Tarihi:

TURİZM ÇALIŞANI AŞIDA ÖNCELİK BEKLİYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 09:51

BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan, pandemi koşullarında hizmet veren turizm çalışanlarının aşıda öncelikli meslek grupları arasında yer alması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

BATI Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED), Kovid-19 aşısı takviminde turizm çalışanlarına öncelik verilmesini istedi. Pandemiden etkilenen turizm sektörünün toparlanması için acil ve gerçekçi önlemler alınması gerektiğini söyleyen BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, “Güvenli Turizm Sertifikası ile kazanmış olduğumuz uluslararası güveni, turizm çalışanlarına aşıda öncelik vererek pekiştirmiş ve Avrupa’daki rakip destinasyonların bir adım önüne geçmiş olacağız” dedi.

EN ÇOK TURİZM ETKİLENDİ

Pandemi öncesi ve sonrası turizm rakamlarını karşılaştıran Erdoğan, “Pandemi sürecinin bölgemize en büyük etkisi turizm sektöründe yaşanmıştır. 2019 yılında turizm endüstrisinin yakalamış olduğu başarı ülkemiz ekonomisi adına çok kıymetlidir. Türkiye genelinde 45 milyon yabancı turist ağırlayarak 34.5 milyar dolar elde eden sektör pandemi nedeniyle bu günlerin çok gerisinde kalmıştır. Geliş sayıları yüzde 70 azalırken, gelir kaybı ise yüzde 65 seviyesinde olmuştur. Elde ettiği gelirin yüzde 90’ı ülkemizde kalarak ülkemiz cari işlemler dengesine büyük katkı sunan bu sektör bugün maalesef zor durumdadır” dedi.

Haberin Devamı

TURİZM TOPARLANMALIDIR

Merkez Bankası’nın enflasyon raporuna değinen BAKSİFED Başkanı Erdoğan, “Turizmdeki zayıf seyrin etkisiyle net ihracatın büyümeye katkısı tarihsel olarak en düşük seviyede gerçekleşti. Salgının etkisini artırmasıyla turizmdeki kısmi toparlanma hız kesti ve hizmet gelirlerinin cari işlemler dengesine katkısı sınırlı kaldı. Rapora göre, ilerleyen süreçte turizme bağlı olarak artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılma olasılığı enflasyon üzerindeki önemli risk unsurlarından biri. Bölgemiz ekonomisinin en büyük sektörü olan turizmin 2021 yılından başlayarak toparlanma sürecine girmesi en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!