TRABZON’U UNUT SİVAS’A BAK!

Güncelleme Tarihi:

TRABZON’U UNUT SİVAS’A BAK
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 09:31

Geride kalan son iki sezonda Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkmayı başaran Antalyaspor, bu kez umduğunu bulamadı. Kırmızı beyazlı takım, çeyrek finalde Trabzonspor’a 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Haberin Devamı

Antalyaspor deplasmanda oynadığı maçta, bazı spor otoritelerinin iddia ettiği gibi korkak oynamadı. Aksine özellikle ilk yarıda başarılı ve özgüvenli bir oyun sergiledi. Merkezde yapılan ciddi hatalar olmasaydı bugün farklı şeyler de konuşuyor olabilirdik.

İKİ İSİMDEN İKİ BÜYÜK HATA
Antalyaspor’un kupaya erken veda etmesinin nedenlerinin başında Fredy ve Hakan Özmert’in ciddi hataları geliyor. İlk yarıda Fredy’nin orta sahada kaptırdığı top, Antalyaspor ağlarıyla buluştuğunda dakikalar henüz 11’i gösteriyordu. Haliyle bu takımda moral bozukluğu yarattı. Ancak buna rağmen oyundan kopma olmadı ve rakip kalede gol kovaladı. Kırmızı beyazlı takımda, maçın ikinci yarısında yorgunluk kendini gösterdi. Kolay değil, Antalyaspor son 3 maçını deplasmanda oynadı. Önce Malatya ve Adana, son olarak da Trabzon’a yorucu bir yolculuk yaptı. Ve tüm bunlar sadece 11 günde gerçekleşti. Antalyaspor’un ikinci yarıda fazla etkili olamadığını yazdık. Ancak yine de sürpriz çıkışlarla turu çok istediğini gösterdi. Süper Lig liderini zorladığı anlarda ise devreye kalecileri Uğurcan Çakır girdi ve adeta kalesine ağ ördü. Kırmızı beyazlı takımın tüm umutlarını ise Hakan Özmert’in 89’uncu dakikada kaptırdığı top yıktı. 57’nci dakikada Fredy’nin yerine oyuna giren deneyimli oyuncu, “Benim ondan ne eksiğim var” dercesine kaptırdığı topla Trabzonspor’a adeta ikramda bulundu. Hem Fredy hem Hakan Özmert gibi iki deneyimli futbolcunun hücuma çıkarken o topları rakibe kaptırmamaları gerektiğini herkesten daha iyi bilmeleri gerekirdi. Ancak olan oldu ve Antalyaspor kupaya veda etti.

Haberin Devamı

SİVASSPOR’A ODAKLANMALI
Sosyal medyada takıma yüklenen bir kesimi görüyorum. Futbol sorumlusu Nuri Şahin’in yanlış kadro çıkardığını, zamanında oyuna müdahale edemediğini yazanlar var. Şahsen onlar gibi düşünmüyorum. Zira yukarıda da dile getirdim, 11 günde üst üste 3 deplasman maçı oynamak kolay değil. Bu karşılaşmaların zorluk derecelerine bakıldığında ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Antalyaspor’un ligin ikinci yarısında göze daha hoş gelen bir oyun sergilediği bir gerçek. Ara transfer dönemini iyi kullanan ve nokta transferlerle dikkatleri üzerine çeken kırmızı beyazlı takım 5 maç sonra yenilgi yüzü gördü. 5 maçta 9 puan toplayan Akrep, küme düşme potasının dışına çıktı, rakiplerinin kaybetmesiyle umutlarını arttırdı. Benim için lig kupadan çok daha önemli. Öncelikle orada kalıcı olmayı sağlamak gerekir. Dolayısıyla Trabzonspor’u unutup pazar günü Antalya’da oynanacak olan Sivasspor maçına odaklanmalıyız.

YÖNETİMDE ÇATLAK MI VAR?

Haberin Devamı

Antalyaspor’da son dönemlerde dikkatimi çeken bir konu var. Bazı yöneticilerin eskisi kadar takımla ilgilenmediğini görüyorum. İşlerinin yoğunluğundan mı yoksa bir kırgınlıkları mı var bilmiyorum. Ramazan Karabulut, İsmail İltemir, Sabri Gülel gibi isimler bir süredir ortalıkta yok. Heyecanıyla dikkat çeken Ramazan Karabulut, takımla ilgili en son paylaşımını 11 Şubat’ta yapmış. İsmail İltemir ise 5 Ocak’ta. Haliyle bu da soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Umarım yanılıyorumdur. Hazır yönetimden söz etmişken takıma gece-gündüz mesai verenleri de unutmamak gerekir. Başta Başkan Aziz Çetin olmak üzere, Asbaşkan Berkay Bahar, Emrah Çelik, basın sözcüsü Adnan Başkan, yönetici Rasim Feyzan Doğu, Aytaç Altay ve Sezgin Özer’in hakkını teslim etmek gerekir. Her fırsatta teknik heyet ve futbolcuların yanında olan bu isimler, takıma da ciddi zaman harcıyor. Kutluyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!