Toplu ulaşımda korkutan liste

Güncelleme Tarihi:

Toplu ulaşımda korkutan liste
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 10:20

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım araçlarındaki ihlallere yönelik hazırladığı liste, her gün binlerce kişinin kullandığı araçlarda yaşanan güvenlik sorununu gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

ŞOFÖRLER KURAL TANIMAMIŞ!
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Cezai İşlem Bürosu tarafından 2018-2019 yılına ilişkin hazırlanan ‘şoför ceza listesi’ toplu ulaşım araçlarındaki ‘trafik güvenliği’ sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.
DİREKSİYONDA YAKALANMIŞ
Listede; 117 şoföre ait ihlaller tüm detaylarıyla sıralanırken, 8 şoförün yolcuya kötü muameleden, 5 şoförün tehlikeli araç kullanmaktan, 6 şoförün araçta sigara içmekten, 1 şoförün yolcuyu darp etmekten, 3 şoförün alkollü araç kullanmaktan, 1 şoförün araç başında alkol almaktan idari ceza aldığı vurgulandı.
YAPTIRIMLAR ÇOK AĞIR
Ceza listesi ve ihlallerin içeriğiyle ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Göreve geldiğim günden bu yana vatandaşa kaliteli toplu ulaşım hizmeti vermek için çabalıyoruz. Bu süreçte maalesef kuralların dışına çıkanlar oluyor. Biz de bu kişilere yönelik anında ağır yaptırımlar uyguluyoruz” dedi.
KAMERA İLE İZLİYORUZ
Listede şoförlerin alkol kullanımına ilişkin tespitlere vurgu yapan Arslan, “Bu tür ihlallere bakıp tüm şoförlerimizi zan altında bırakmak kesinlikle doğru değil. Çünkü araçlarımızda 6 adet kamera var. Biz özellikle saat 22.00’den sonra denetimlerimizi artırıyoruz. Yolcu güvenliğini tehlikeye atacak ihlallere de asla taviz vermiyoruz” diye konuştu.
RİSK ÇOK BÜYÜK
Toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerine önemine dikkat çeken Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen, şöyle dedi: “Tek seferde onlarca yolcuyu taşıyan otobüslerin denetimi trafik güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Hiçbir araç sürücüsünün alkollü olarak trafiğe çıkması kabul edilemez.”
DENETİM ARTMALI
“Hele bu sürücü toplu taşıma aracı kullanıyorsa risk boyutu 2-3 kat daha artar. Bu nedenle hem belediye hem esnaf odası hem de ilgili emniyet birimleri toplu taşıma araçlarının denetimine azami önem göstermeli. Bunu yapabilirsek hem caydırıcılık artar hem de ihlaller çok daha kısa sürede önlenebilir.”

BAKMADAN GEÇME!