TFMD jürisi, yabancı öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

TFMD jürisi, yabancı öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2021 15:26

TFMD jürisi, yabancı öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları 2020' yarışması için Antalya'da bulunan jüri üyeleri, kentte öğrenim gören yabancı öğrencilerle bir araya geldi.
Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde bulunan ATSO Kaleiçi Evi bahçesinde 'Fotoğraf buluşmaları' adlı söyleşide bir araya gelen yabancı öğrenciler ve yurt dışında çalışan Türk gazeteciler, fotoğraf ve gazetecilik üzerine sohbet etti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın bursu ile Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler, TFMD'nin düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları 2020' yarışması için Antalya'da bulunan Türk gazetecilerle haber fotoğrafçılığını konuştu.
Almanya'da yaşayan gazeteci Münir Bağrıaçık ile Hollanda'da yaşayan fotoğraf editörü Pelin Tatlı, Reuters Foto Muhabiri Murad Sezer'in moderatörlüğünde, mesleki heyecanlarının nasıl başladığını anlattı. Mesleki kariyerlerinin başlangıcındaki dönüm noktalarını anlatan konuşmacılar, gazeteciliğin ve haber fotoğrafçılığı heyecanının 24 saat 365 gün devam ettiğini, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle yapıldığını anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!