TEMİNATSIZ YAPILANDIRMA FIRSATI

Güncelleme Tarihi:

TEMİNATSIZ YAPILANDIRMA FIRSATI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2021 09:51

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, “Yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır" dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, 31 Ağustos 2021 Salı günü sona erecek olan yapılandırma hakkında bilgi verdi.  “Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istemiyoruz” diyen Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.”

BAŞVURULAR E-DEVLET / E-SİGORTADA

Başvuruların nereden yapılabileceği ve takibi hakkında bilgi veren Deniz, sigortalı çalışanların işverenlerce e-sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalıların ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Aynı zamanda başvuruların şahsen ya da posta yolu ile de alınabileceğini belirten Deniz, yapılan başvuruların takibinin ise yine aynı şekilde e-Devlet ve e-Sigorta üzerinden yapılacağını ifade etti.

Haberin Devamı

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Deniz, ödeme planlarını e-Devlet ve e-Sigorta üzerinden görüntüleyen sigortalı ve işverenlerin, ödemelerini tebligat beklemeden doğrudan yapabileceklerini belirtti. İl Müdürü Deniz, Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90’ının silineceğini, taksitle ödeyecek olan borçluların ise ikişer aylık dönemler halinde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabileceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!