‘SPOR VADİSİ’ BURDUR’U UÇURACAK

Güncelleme Tarihi:

‘SPOR VADİSİ’ BURDUR’U UÇURACAK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2019 11:36

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, şu ana kadar 120 milyon TL kaynak aktarılan ‘Spor Vadisi’ projesine ait tesislerin kapılarını Hürriyet Akdeniz’e açtı.

Haberin Devamı

HAZIRLADIĞI bölgesel kalkınma projeleri ve meslek yüksek okullarındaki tematik dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’nin dikkatini çeken Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), spor ve kongre turizminde devrim yaratacak ‘Spor Vadisi’ projesiyle Batı Akdeniz’de yeni bir açılım yaratmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar 120 milyon TL kaynak aktarılan geniş kapsamlı çalışmanın detaylarını Hürriyet Akdeniz’e anlatan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

MİLYONLUK TEST MERKEZİ

Spor Bilimleri Fakültesi’nin kampüs içinde bulunan 15 bin kişilik stadyumun altına taşındığını kaydeden Korkmaz, “Öyle bir yapı hazırladık ki kapalı-açık spor salonları, yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, antrenman sahaları ve hatta 5 yıldızlı otel standardındaki otelimizin tamamı aynı proje içinde yer alıyor. Tüm hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Şimdi 20-25 Milyon bütçeli Sporcu Test ve Analiz Merkezi’ni kuracağız. Bu konuda da akademik kadromuz hazır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SPOR VADİSİ’ BURDUR’U UÇURACAK

5 YILDIZLI OTEL

Projenin 2020 itibariyle hizmete geçeceğini kaydeden Korkmaz, “Sadece Türk takımları değil, yabancı takımlar da kamp programlarını tesislerimizde planlayabilecek. Takımlar antrenman sahalarında hazırlanacak, 15 bin kişilik stadyumumuzda müsabakalara katılacak ve hemen 500 metre ilerideki Burdur Gölü manzaralı 120 yataklı otelimizde dinlenmeye çekilecek. Bu arada da Sporcu Test ve Analiz Merkezi’nde sporcuların performanslarına ilişkin tüm detaylar depolanacak” dedi.

ÖZEL YÜRÜYÜŞ KULVARI

Spor Vadisi projesini hazırlarken Köln Spor Akademisi’ni örnek aldıklarını vurgulayan Rektör Korkmaz, şöyle devam etti: “Şimdi Ajax’ı inceliyoruz, eksiklerimiz var mı bakıyoruz. Stadyum ve otelimiz arasında kalan 600 dönümlük alana lavanta ve tıbbi aromatik bitki dikimleri yapıldı. Bu bölgede sporcular için kulvarlar yer alacak. Gelen takımlar bu kulvarları istedikleri gibi kullanabilecekler.”

KENT EKONOMİSİNE KATKI

Haberin Devamı

Burdur’a neden Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı getirmeyelim? Neden yabancı takımlar bu tesisten hizmet almasın? Bir transfer yapıldığında biz Sporcu Test ve Analiz Merkezi’nde bu transfere ilişkin tüm bilimsel raporları çıkartabileceğiz. Bu veriler şu anki spor gündeminde çok önemli. Biz bunu başarabilirsek Burdur hatta Isparta da bu hareketten faydalanır. Sporcular Salda’yı, Sagalassos’u gezer. Kent merkezine iner. Biz bölgede yeni bir sektör oluşturuyoruz.”

BİLİMSEL PROGRAM

Sporcu yemeklerinin tamamen bilimsel verilere dayanarak hazırlanacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz,
“Üniversitemizin Beslenme ve Diyetetik Bölümü spor takımları geldiğinde onun performansını şekillendirecek bir beslenme programı hazırlayacak. Bu beslenme programına uygun günlük yemekler servis edilecek. Bu yemekleri de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrenci ve akademisyenleri hazırlayacak” dedi.

BİN KİŞİLİK SALON

Haberin Devamı

Kongre turizminin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Korkmaz, “120 yatak kapasiteli otelde 1000 kişilik kongre salonumuz var. Bu salon 3 bölünerek 6 ayrı salon haline geliyor. Yani sadece spor turizmi değil kongre turizmine uygun bir tesis planlaması yaptık. Bu konuda da çok iddialı projelerimiz olacak” diye konuştu.

SALDA’YA UYGULAMA OTELİ

Salda Gölü yakınındaki meslek yüksek okulunun uygulama oteline dönüştürüleceği müjdesini veren Korkmaz, şu bilgileri verdi: “Turizme bir destek de Yeşilova’daki meslek yüksek okulu vasıtasıyla yapıyoruz. Şu anda atıl olan okulumuzu Turizm Meslek Yüksek Okulu olarak planlıyor ve okul binasını otele dönüştürüyoruz. Binanın ilk katı derslikler, diğer katları ise 50 yatak kapasiteli otel olacak. Ayrıca 30-40 dönümlük araziye VIP bungalovlar yapıyoruz. Salda’ya gelen artık 5 yıldızlı turizm hizmeti alabilecek.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!