‘ŞOV PEŞİNDELER’

Güncelleme Tarihi:

‘ŞOV PEŞİNDELER’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 12:10

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, özel şahıslarla ortaklığı bulunan kamu alanlarına yönelik imar düzenlemesine belediye meclisi grupların neden ‘hayır’ oyu kullandığını basın toplantısıyla anlattı.

Haberin Devamı

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Meclisi’nde, Muratpaşa Belediyesi’nin özel şahıslarla ortaklığı bulunan kamu alanlarına yönelik imar düzenlemesine gruplarının neden ‘hayır’ oyu kullandığını basın toplantısıyla anlattı.
İLKESEL DURUŞ
Partisinin ilkesel duruşu gereği, Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin kararına gruplarının ‘hayır’ oyu kullandığını belirten Taş, “Muratpaşa bölgesinde bir kamu arazisinin ticari alana çevrilip satışına ilişkin belediyenin bir kararı vardı. Karar 2 aydır gündemimizde. Bizim Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu’ndaki 3 üyemiz de ret oyu kullanmıştı. Bizim bu konuda ret oyu kullanacağımız belliydi. Buna rağmen birileri konuyu ısıtıp meclise getirdi” dedi.
ŞOV PEŞİNDELER
Taş, şöyle devam etti: “Kepez Belediyemiz o arsa ile ilgili 11 milyon lira kamuya para ödemişti. Muratpaşa Belediyesi’nin getirdiği benzer konudaki bu karara ret oyu kullandığımızda birileri feryat figan ediyor. 2016 yılında Büyükşehir bizdeyken aynı konuda kamunun menfaati gereği duruşumuzu net olarak gösterdik. Bazıları bu olay üzerinden şov yapma peşinde. Milletin menfaatini düşünmüyorlar. Dokuma alanı aynı durumdaydı. Şu anda Dokuma Park alanı Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün duruşu ile Antalya’nın nefes aldığı bir parka dönüştü. ”
RET OYU VERECEĞİZ
Kamu arazilerinin ticari alana dönüştürülemeyeceğini vurgulayan Taş, “Kırcami’de tapu meselesi sorunu çözülsün istiyoruz. Bu konu artık CHP’nin sorumluluğunda. Biz Antalya’nın bu sorununu halletmek için mecliste bekletmeden kararlara evet oyu kullanıyoruz. Hizmet üretirken borç yükünü öne sürüp vatandaşı kandırmaya gerek yok. Belediye başkanları o makamlara gelirken o borçları çok iyi biliyorlardı. Muratpaşa Belediyesi 1999 yılından beri zaten CHP’de idi. Oradaki sorunlar aynı partinin sorunları. Kendi hatalarını milletin hakkı olan kamu arazilerini ticariye çevirerek dönüştüremezler. 2024 seçimlerine kadar aynı şekilde hangi belediyenin kararı olursa olsun ret oyu vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘CHP BÜYÜKŞEHİR’DE KARAYA MI OTURDU’
 Aynı maddede İYİ Parti’nin de hayır oyu kullanmasını olağanüstü olarak niteleyen İbrahim Ethem Taş, “Bizim yanımızda İYİ Parti de bizimle hayır dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclisi yönetemiyor musun? İttifakta bir çatlak mı var. Ey Böcek, Büyükşehir’de CHP karaya mı oturdu? Kendi aralarında ciddi bir sıkıntı olduğunu görüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!