Sokak hayvanları festivali

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 11:38

Sokak hayvanları festivali

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin 'Sokakta Sahipsiz Hayvan Kalmasın' sloganıyla 3'üncüsünü gerçekleştirdiği 'Sokak Hayvanları Festivali' Falez-2 Park'ta düzenlendi.

Çocuklar için animasyon gösterileri ve oyunlarla başlayan festivalde Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde yeni yuvalarını bekleyen 4 ayakları dostlarımız da festivalle yeni evlerine kavuştu. Gün boyu konserle devam eden festivalde 'Sokak Hayvanları' konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları da açıklandı. Kedi ve köpek fotoğrafları olmak üzere 2 ayrı kategoride yarışmaya katılan fotoğraflar gün boyu festival alanında sergilendi, festival konukları beğendikleri fotoğraflar için oy kullandı.

Oylamanın ardından dereceye giren fotoğraflar açıklanırken Yarışmada birinci olan eser sahiplerine 15-17 Aralık tarihinde çift kişilik Kapadokya turu, 2'nci olanlara Engelsiz Cafe'de çift kişilik yemek, 3'üncü olanlara ise Teneffüs Park'a aileleri ile birlikte ücretsiz giriş hediye edildi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da hayvan sevgisini ve buna yönelik bilinci oluşturmak, cadde ve sokakları hayvanlarla buluşturmak ve barıştırmak, çocukları ve hayvan korkusu yaşayan komşuları için önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Başkan Uysal, “Ortak kullanım alanlarımızı hayvanlarımızla paylaşmayı içimize sindireceğiz ancak çevre ve toplum sağlığına koruyarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu işi ancak karşılıklı duyarlılık ve dayanışmayla çözebiliriz" diye konuştu.

Bu çerçevede 'Sokakta Sahipsiz Hayvan Kalmasın' sloganıyla yılda iki kez gerçekleştirilen 'Sokak Hayvanları Festivali'nin talep olması halinde çoğaltabileceklerini dile getiren Başkan Uysal, “Ayrıca 5 Kasım'da hizmete açtığımız Teneffüs Park'ta hayvan sahiplendirmesi yapıyoruz. Teneffüs Park pazartesi hariç her gün açık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!