SMA'lı Mehmet Eren bebek için yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

SMAlı Mehmet Eren bebek için yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 14:27

SMA'lı Mehmet Eren bebek için yardım kampanyası

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA'da, 20 günlükken SMA Tip 1 tanısı konan bebekleri Mehmet Eren için Antalya Valiliği izniyle yardım kampanyası başlatan Nuran ve Bayram Atak çifti, bebeklerinin 6'ncı ayı dolmadan ilaca kavuşması halinde hayata tutunacağını söyledi.

Antalya'da yaşayan Nuran ve Bayram Atak 2 yıl önce dünya evine girdi. Bebekleri Mehmet Eren'i yaklaşık üç ay önce kucaklarına alan çift, büyük mutluluk yaşarken doğumdan kısa süre sonra bebeklerinin kol ve bacaklarında başlayan hareketsizlik nedeniyle hastaneye başvurdu.

Doğumda geçirdiği sarılığın etkisi olduğu düşünülürken Mehmet Eren'e 20 günlükken SMA Tip 1 tanısı konuldu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret eden çift, bebekleri 6 aylık olana kadar ilaçlarını alması gerektiğini belirtti. Anne Atak, bunun için Antalya Valiliği'nin izniyle bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Atak, "Oğlumuzun sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bebeğimizin zamanı yok. En kısa süre içinde oğlumuzun bu ilaca ulaşması lazım. Eğer bu ilaca ulaşamazsa kolları ve bacakları hareketsizliğin yanında çene kaslarına ve ciğerlerine gelecek bu hastalık. Hayati riski var" diye konuştu. Baba Bayram Atak ise ilaca ulaşmaları halinde bebeklerinin vücudunun yüzde 98'ini kullanabileceğini belirtti.

Başkan Uysal, Mehmet Eren bebeğin SMA TİP 1 tanılı en küçük çocuklardan olduğunu söyledi. İlaçlarının Türkiye'de bulunmadığını ve çok pahalı olduğunu belirten Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak ailenin yardım kampanyasının duyurulması için Antalya Valiliği onaylı hesapları birçok kanalda paylaştıklarını aktardı. Başkan Uysal, SMA hastalarının yaşadığı ilaç sorunu biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!