SİVİL TOPLUMDAN 100. YIL DESTEĞİ

Güncelleme Tarihi:

SİVİL TOPLUMDAN 100. YIL  DESTEĞİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 10:13

Plan tartışmalarıyla gündeme gelen 100’üncü Yıl’daki 40 bin metrekarelik alana ‘Millet Bahçesi’ yapılması kararı sivil toplum kuruluşlarının da desteğini aldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da plan tartışmalarıyla gündeme gelen 100’üncü Yıl’daki 40 bin metrekarelik alana ‘Millet Bahçesi’ yapılması fikri sivil toplum kuruluşlarının da desteğini aldı. 473 milyon TL değerindeki alanın kamu yararına planlanacak olmasının kent geleceği adına büyük önem taşıdığını vurgulayan sivil toplum temsilcileri, yapacakları kamuoyu açıklamalarıyla projeye açık destek verecek.

YÜKÜ KALDIRAMAZDIK

100. Yıl alanının halka açılmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayan Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, “Sayın Türel ve Çevre Bakanımızın açıklamaları hepimizi çok mutlu etti. Orada yeni bir yapı yoğunluğu kent adına geri dönülmez sorunlar yaratabilirdi. Şimdiki karar ise kentin nefes almasını sağlayacak. Bu kararın alınması için emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜNDEMİMİZE ALDIK

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in duyurduğu ‘Millet Bahçesi’ kararını değerlendiren Yüksek İstişare Konseyi (AYİK) Başkanı Hasan Akıncıoğlu, “Bu kararla yapı yoğunluğu çok fazla olan 100’üncü Yıl ve çevresi rahat bir nefes alacak. Çünkü bu bölgede ciddi bir yeşil alan sıkıntısı vardı. Biz konuyu AYİK toplantısında ele alacağız” dedi.

ÇEVRECİ BİR KARAR

“Toplum yararına olan her projeyi destekleriz” diyen Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, “Antalya çok özel bir kent. O yüzden her alanı doğru ve akılcı planlanmalı. Bu alanın millete açılması, çevreci bir proje ile yola çıkılması doğru bir karar. Biz de Konsey olarak bu sürece elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya hazırız. Umarım kazanan Antalya olur” diye konuştu.

FİKİR ALINMALI

Alanla ilgili dava sürecini hatırlatan Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, şöyle dedi: “Bu alanın kamuya açılması en önemli beklentimizdi. Yapılan açıklamalar elbette umut verici. Bu alan kentin ihtiyaçlarına göre meslek odalarının da fikirlerine başvurularak yeniden şekillendirilmeli. Biz her zaman ortak faydayı düşünerek hareket ediyoruz.”

TÜREL NE DEMİŞTİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la yapılan özel görüşmenin detaylarını Hürriyet’le paylaşan Başkan Türel, “100. Yıl’daki 473 milyon TL değerindeki alan belediyemize bedelsiz olarak tahsis edilip park alanı olarak planlanacak. Biz bu alanı Işıklar’daki projenin bir benzeri olarak projelendireceğiz” demişti.

UYSAL’DAN DESTEK MESAJI

Haberin Devamı

Millet Bahçesi kararının kent geleceği açısından önemine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Menderes Bey’in açıklamalarından son derece memnun olduk. Biz bu tavrı olumlu bir geri dönüş olarak yorumluyoruz. Bu alan halka açılmalı ve öyle kalmalıydı. Bu düşüncenin hayata geçecek olması hepimiz için memnuniyet verici” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!