‘ŞİDDETE’ KARŞI TEK SES TEK NEFES

Güncelleme Tarihi:

‘ŞİDDETE’ KARŞI TEK SES TEK NEFES
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 11:16

Kadın cinayetlerine karşı yasal düzenleme çağrısı yapan Prof. Dr. Havva İşkan Işık, “Sadece temmuz ayında 31 kadın öldürüldüyse, bu ülkede çok ciddi bir sorun var demektir” dedi.

Haberin Devamı

Birbiri ardına yaşanan kadın cinayetleri, Antalya’da kadın hakları üzerine çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlardan yerel yönetimlere kadar geniş yankı buldu. TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi Serap Kocoağlu, “Sözün bittiği yerdeyiz. İlk değil, artık son olsun. Kadına yönelik ve aile içi şiddet konusu ile toplumsal cinsiyet eşitliği konularının okullarda ders olarak müfredata alınmasını talep ediyoruz” dedi.

TEMMUZDA 31 KADIN

Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu Üyesi, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık, tehdit altında olan kadın ve çocukların korunması için devlet olanaklarının süratle arttırılması ve erkek davranışlarını değiştirmek için gerekli adımlar atılması talebini dile getirerek şöyle dedi: “TBMM bünyesinde hazırlanan bir rapora göre Türkiye'de 17 yılda 15 bin 34 kadın öldürüldüyse ve temmuz ayında 31 kadın öldürüldüyse, bu ülkede çok ciddi bir sorun var demektir. Yetersiz eğitim, sosyal dalgalanmalar, ekonomik sorunlar bir neden olarak öne çıkarılamaz.”

Haberin Devamı

ÇÖZÜM CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Toplumsal cinseyet eşitliğini üstüne basa basa vurguladıklarını söyleyen Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Esra Gençer Özdemir, “Kadın cinayetlerinin önlenmesi sadece hukuki bir mesele değil. Sürekli özgüveni kırılarak büyütülen kız çocuğu ile doğduğu andan itibaren her şeyi yapmakta özgür olduğunu hisseden oğlan çocuğundan böyle bir toplum ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!