SEVİNDİREN KARAR

Güncelleme Tarihi:

SEVİNDİREN KARAR
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2020 09:37

İbradı’nın sedir ormanları ve dağ keçileriyle ünlü Karamıklı Yaylası’da maden ocağına karşı açılan davada mahkemeden çevreci karar çıktı. İbradı Belediyesi’nin itirazını haklı bulan Konya Bölge İdare Mahkemesi, 3 yıldır süren davayı yeniden görülmesi için Antalya’ya gönderdi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın İbradı ilçesindeki Karamıklı Yaylası’nın toza teslim olmaması için mermer ocaklarına karşı açılan davada belediye lehine karar çıktı. Hürriyet’in ‘İbradı’da ocak isyanı’ başlığıyla gündeme taşıdığı dava sürecinde Karamıklı Yaylası’nda mermer ocağı kurma çalışmaları bölge halkını ve İbradı Belediyesi’ni harekete geçirmişti. Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi 22 Ocak’ta verdiği kararla İbradı Belediyesi’nin itirazını ‘zaman aşımını’ gerekçe göstererek reddetmişti. İbradı Belediyesi bu kararı istinafa taşıdı. Konya Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi belediyenin itirazını haklı bularak davanın yeniden görülmesi için Antalya’ya gönderdi.

BÖLGE UNESCO LİSTESİNDE
Mahkeme, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olarak gösterilen Karamıklı Yaylası’nda NAYA Mermer Sanayi Madencilik’e 29 hektarlık alan için verilen maden ruhsatıyla ilgili hukuki sürecin yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Maden firmasına 10 yıllığına işletme ruhsatı verilmesine İbradı Belediyesi adına itiraz eden avukat Münip Ermiş, Konya Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği bozma kararını sevindirici bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

'ÖNEMLİ AŞAMAYI GEÇTİK'
Ermiş şunları söyledi: “Tam 3 yıldır büyük çaba sarf edilen bir çevre davasında önemli bir aşamayı geçtik. Sedir ormanlarının içinde mermer ocağına izin verildiği için İbradı halkı geçen yaz günlerce nöbet tuttu. Bölgede yaşayan herkesin canını yakan çevre cinayetinde sona gelinmiş oldu. Bu alana komşu diğer bir mermer ocağı haziran ayında mahkemece iptal edilmişti. Bölgede verilen tüm maden ruhsatlarının iptali ve çalışmaların durdurulması gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!