Serik'te OSB kurulması konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Serikte OSB kurulması konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2020 13:32

Serik'te OSB kurulması konuşuldu

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için toplantı yapıldı.

Serik'te Kaymakamlık öncülüğünde Organize Sanayi Bölgesi Kurulu tarafından Serik Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Çalışmaları Halk Toplantısı düzenlendi. Tekeli İlkokulu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mahmut Kaplan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, "Daha önce bölgede çalıştığım için bölgeyi çok iyi tanıyorum. İlçeye geldiğimde her ziyaretime gelen herkese ilçenin ihtiyaçlarını sordum. Bir takım konuları tespit ettik ve ilgili arkadaşlarımızla bu konularda çalışıyoruz. Çalıştığımız konulardan biri de OSB. Bu süre içerisinde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'ndan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ve Anıtlar Kurulu'ndan çalışma yapmak istediğimiz alanlarda sorun olup olmadığının görüşünü aldık. 5 nokta ile yola çıktık. 3 noktanın sorunsuz olduğunu tespit ettik. Bu çalışmanın bir de oda başkanları, ilçe tarım gibi sessiz kahramanları var. Serik 2 ayak üzerinde duruyor. Turizm ve tarım. Turizm sektörü elin sektörü. 2016 ve 2017 yılını çok iyi biliyoruz. Ama üretim sektörü öyle değil. Üretilen mala, eşyaya mutlaka sahip çıkan ve satın almak isteyen birileri çıkar. Bizim toprağımız çok verimli toprak. Bizim ürün çeşidimiz çok zengin. Biz ürünümüzü dalların altına dökülmeden, toprakta çürümeden nasıl değerlendirebiliriz in çabası içindeyiz. Bu amaçla çalışma yapıldı. İlçe tarım müdürü konu hakkında bilgilendirmede bulunacak" dedi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan, "Bugün ilçemiz açısından çok önemli bir yatırım olan OSB ile ilgili tüm katılımcıların da düşüncelerini alarak, bunu bir an önce ilçemize nasıl kazandırırız işini konuşacağız. Sayın Kaymakamımız başkanlığında bu konuda 3 aydır bir çalışma yapılıyor. Şanslıyız daha önce OSB konusunda tecrübesi olan Kaymakamımızla çalışmak ilçemiz adına önemli. Serik denilince akla tarım ve turizm sektörü gelir. Turizm sektöründe istihdam, tanıtım, ülkenin ekonomisi için çok önemlidir. Ama tarımda sıkıntılarımız var. Tarım OSB dediğimiz tarım arazilerinde yatırımcıların ne tür sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Yatırımcı bir tarım arazisine talip oldu yıllarca uğraştı. Ama talip olduğu yere de yatırımı yapamıyor. Bu tesislerin aynı zamanda üretime de çok ciddi katkıları var. Özellikle tarıma dair tesislerin yapılması için daha önceki dönemlerde yatırımcıları çok teşvik ettik. Çiftçimize katkısını çok iyi bilirim. Bu bölgemizin turizm olmazsa olmazlarımızdan biri ise OSB de kurulduğu zaman bu tesisler üretime katkı yapacak, bölgenin ihracatını artıracak. Bölgemizde 3-4 nokta tespit edildi. Bakanlıkça kurulacak komisyon nerenin uygun olacağını değerlendirecek. OSB bölgemize, çiftçimize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mahmut Kaplan, "Antalya'da bir OSB kurulmuş olup, faaliyetini yürütmektedir. Her ilçeye OSB kurulması, önem arz etmektedir. Antalya'da turizm ve tarım sektörü ne kadar önemliyse, sanayi de olmazsa olmazıdır. Serik'te bir OSB'nin kurulması da önem arz etmektedir" diye konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu da Serik ilçesinde yapılması planlanan OSB ve Serik hakkında bilgilendirmede bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!