Serik'te 2 okul, 1 atölye binası yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Serikte 2 okul, 1 atölye binası yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 11:09

Serik'te 2 okul, 1 atölye binası yıkılacak

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde depreme dayanıksız raporu verilen 2 okul ile 1 atölye binası yıkılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde belli bir yılın üzerindeki okul binalarında yaptırılan depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre 'Depreme Dayanıklı Değildir' raporu verilen Tekeli Ortaokulu binası, Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye binası hakkında yıkım kararı verildi. Yıkım kararı verilen okul binaları, bir hafta içerisinde boşaltılarak tahliye edilecek.

Tekeli Ortaokulu, aynı bahçede eğitim ve öğretim hizmeti veren Tekeli İlkokulu binasında ortaokul bölümü öğleden önce ilkokul bölümü ise öğleden sonra olmak üzere ikili öğretim olarak eğitim verecek. Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitime devam edecek. Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk yapılan atölye binası da boşaltılarak yıkılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkılacak okul binaları için açılacak ihalenin ardından Tekeli Ortaokulu için Serik Orta Mahalle'de 36 derslikli yeni bina yapılırken, Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yerine ise 36 derslikli okul binası yapılarak Cumhuriyet Ortaokulu'na tahsis edilecek.

Yeni binaların en az 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!