POYD üyeleri yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

POYD üyeleri yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 16:27

POYD üyeleri yemekte buluştu

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) aylık yemekli toplantısı yapıldı. Yemeğin konuğu ekonomist Murat Sağman oldu.

POYD tarafından düzenlenen aylık yemekli toplantısı Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, 2-5 Nisan tarihleri arasında Antalya'da Türkiye Turizm Zirvesi'ne ev sahipliği yapacaklarını, akademisyenler, STK temsilcileri, turizmin profesyonellerinin katılacağı zirvede turizm sektörünün sorunları ve çözüm yollarının masaya yatırılacağını söyledi.

Toplantıda Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi ekonomist Murat Sağman, turizmcilere ekonomi hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Sağman, Türkiye'de daha lüks turizme odaklanmak gerektiğini söyledi. Türkiye'ye gelen turist profiline bakıldığında daha üst profil segmenti hedeflemek gerektiğini düşündüğünü belirten Sağman, Türkiye'deki turizm gidişatının çok iyi gördüğünü vurguladı.

Sağman, "Türk ekonomisi için turizm sektörü çok önemli. Sonuçta gelir girişi var. Cari açığa olumlu yansıyor. Gelen turist burada harcama yapıyor. Mesela Fransa gibi bir ülkenin en önemli geliri turizm. Onun için bence turizmin önü açılmalı. Şu anda turizmin başında çok önemli bir bakan var. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy büyük bir şans. Sonuçta bu sektörden geliyor. Çok iyi şeyler oluyor ve olacağını da düşünüyorum. Bence turizm Türkiye için çok büyük bir gelecek. Umarım negatif şeyler yaşanmaz. Turizm böyle devam eder. Kişi sayısında bir sorun yok. Kişi sayısı çok iyi yerlere gidiyor. Burada kişi başı geliri artırmak için profili artırmak lazım. Biraz daha fiyatları artırmak lazım diye düşünüyorum" dedi.

Program sonunda POYD Başkanı Ülkay Atmaca, geleneksel toplantıya bu ayın konuğu olarak katılan ekonomist Murat Sağman'a plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!