ŞARTLAR ZORLU UMUDUMUZ GÜÇLÜ

Güncelleme Tarihi:

ŞARTLAR ZORLU UMUDUMUZ GÜÇLÜ
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 10:47

Akdeniz çanağındaki iki güçlü rakibimiz İspanya ve Portekiz tekrar turist kabul ederek sezonu hareketlendirebilmenin ince hesapları içerisindeler ancak; süreçten henüz çok emin olmadıkları da görülebiliyor...

Haberin Devamı

TURİZMDEN çok önemli ölçüde girdi sağlayarak ekonomilerine büyük katkı yapan ülkeler bir taraftan henüz uzaklaşmayan pandemi tehlikesi ile mücadele ederken diğer taraftan da turizm hareketlerine zor şartlar altında belli bir ivme kazandırabilmenin olanakları için çalışıyorlar.
*
Akdeniz çanağındaki iki güçlü rakibimiz İspanya ve Portekiz tekrar turist kabul ederek sezonu hareketlendirebilmenin ince hesapları içerisindeler ancak; süreçten henüz çok emin olmadıkları da görülebiliyor.
*
Unutmamalıyız ki Rusya pazarı artık tüm rakiplerimiz için en cazip pazar konumuna gelmiş durumda, Rusya ve BDT ülkelerindeki tatil iştahını görüyor ve planlarını ona göre yapıyorlar. Hangi şartlarda turist kabul edilebileceği konusu ise henüz kimse için çok net değil ve kafalar bu noktada biraz karışık.
Diğer taraftan en önemli silahları olan marka gücü avantajını da artık pandemi öncesi dönemlerdeki kadar kolay kullanamayacaklarını da çok iyi biliyorlar.
*
Sonuç olarak çok rahat bir konumda turist kabul edemiyor olmak bu anlamda her turizm ülkesi için bir handikap çünkü; bilindik pek çok dinamik böylesi olağanüstü bir süreçte büyük oranda devre dışı kaldığı için şanslar sanki eşitleniyor. Bu durumda elbette tüm hesaplar öncelikle 2020 yılına göre çok daha iyi rakamlara ulaşabilmek üzerine yapılıyor. İşte tam da burada yıllarca süren mücadelemiz sonucu oluşturduğumuz ürün ve hizmet kalitemizin avantajını en doğru biçimde kullanarak bir adım önde de olabiliriz.
*
Ayrıca “SAFE TOURISM” anlayışı çerçevesinde pekişen bir deneyim gücümüz de var artık. Özellikle Antalyamız turizm hareketinin atlattığı nice badireyi ve her seferinde ortaya koyduğumuz direnci düşünürsek gücümüzün daha da farkında oluruz.
*
“Pandemi’ye rağmen turizm” elbette iddialı bir yaklaşım ve kesinlikle içini doldurmak gerekiyor çünkü; Pandemi atlattığımız tüm badirelerden farklı. Yolumuz güllük gülistanlık hiç değil biliyoruz ama biz bu yolu yürümek zorundayız. Önlemlerden ödün vermeksizin alabileceğimiz en iyi sonuçlar için yürüyeceğiz.

Şartlar zorlu, umudumuz güçlü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!