Sanat camiasını üzen ölüm

Güncelleme Tarihi:

Sanat camiasını üzen ölüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2020 14:42

Sanat camiasını üzen ölüm

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI şair, tiyatro eğitmeni ve emekli öğretmen sanatçı Serinesen Rüzgâr (61), yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Emekli İngilizce öğretmeni Serinesen Rüzgâr, şairliğinin yanında tiyatro sanatı ve müzikle de ilgileniyordu. Birçok amatör tiyatro oyununda rol almış, üyesi olduğu Antalya Şairler, Ozanlar Ve Yazarlar Derneği'nde (ANŞOYAD) tiyatro eğitmenliği de yapmış olan Serinesen Rüzgâr, şiir gecelerinin de müdavimlerindendi.

Serinesen Rüzgar, son olarak Tiyatro Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (TED YAR-DER) sahneye koyduğu 'Dün Gece Tuhaf Bir Rüya Gördüm' adlı tiyatro eserinde oynamıştı.

Doğa ve hayvansever kişiliğiyle de tanınan, doğa ve dağ gezilerini hiç kaçırmayan bir çocuk annesi Serinesen Rüzgâr, 7 aydan beri kanser tedavisi görüyordu. Sağlık durumu her geçen gün ağırlaşan Serinesen Rüzgâr, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Bir ay önce de 'Baba Şair' olarak tanınan ve İçişleri Bakanlığı'ndan emekli 94 yaşındaki şair babası Abdulbaki Kotan'ı kaybeden Serinesen Rüzgâr, Kurşunlu Kabristanı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANŞOYAD Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, Serinesen Rüzgâr için, "Yaşamayı seven, renkli kişiliğiyle gönüllerimize taht kuran, etkinlikleriyle derneğimize renk katan sevgili kardeşimizin aramızdan çok erken ayrılmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 'Serinesen Rüzgâr' adını yaşatabilmek için çaba göstereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!