SALDA GÖLÜ DOĞAL KALSIN

Güncelleme Tarihi:

SALDA GÖLÜ DOĞAL KALSIN
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2019 10:32

Toprak bilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın Salda Gölü ile ilgili yaptığı kirlilik uyarısını değerlendiren Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Bilim insanlarının önerdiği tüm önlemleri vakit kaybetmeden almalıyız” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi Orman Fakültesi’nin efsane hocalarından toprakbilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın Salda Gölü için yaptığı, “Dünyanın yedi harikasından biri olan Salda’ya girmeye değil görmeye gidin. Kıyısına basmayalım, içine girmeyelim. Sadece fotoğraf çekip dönelim” uyarısına Burdur’daki yerel yönetimler ve bilim insanlarından da destek geldi.

SALDA GÖLÜ DOĞAL KALSIN

UYARILAR GÜNDEMDE TUTULMALI
Hürriyet’e konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, uzun yıllardır aynı fikri savunduklarını belirterek, “Bölgedeki ziyaretçi yoğunluğu inanılmaz seviyelere ulaştı. Salda’nın kendine özgü taş, toprak ve kum yapısı var. Ne kadar çok kişi sahile iner ve göle girerse bozulmalar o kadar hızlı oluyor. Bilim insanları bu tür uyarıları daha fazla gündeme taşımalı, ilgili kurumlar da yasal önlemler almalı” dedi.

Haberin Devamı

GÜNDE 3 KEZ TEMİZLENİYOR
“Salda’nın genel yapısını korumakta zorlanıyoruz” diyen Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, şöyle devam etti: “Yetkili kurumlar yasal koruma kalkanını en üst noktaya çıkardı. Buna rağmen ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle kıyı bandındaki çöp yoğunluğuna izin vermemek adına günde 3 kez temizlik çalışması yapılıyor. Fakat yine de kirlilik sorunu yaşıyoruz.

GÖLE GİRİŞLER KONTROLLÜ OLMALI
“Eğer göl kıyısı daha iyi korunur, göle girişler kontrol altına alınabilirse Salda’nın doğal haliyle kalmasını sağlayabiliriz. Bunun en akılcı yolu da göl kıyısındaki yoğunluğun azaltılması hatta göle yüzmek için girenlerin yasal bir mevzuatla engellenmesi gerekiyor. Burası doğal bir miras. biz bu mirasın taşını, toprağını, kumunu, suyunu korumalıyız. Bunun için de bilim insanlarının önerdiği tüm önlemleri vakit kaybetmeden almalıyız.”

BAKMADAN GEÇME!