Şairler Antalya'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Şairler Antalyada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 14:43

Şairler Antalya'da buluştu

Haberin Devamı



Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AVRASYA Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği (ASKED) tarafından organize edilen 'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri Buluşması' Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri Buluşması, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda düzenlenen konserle sona erdi. 3 gün süren etkinliklerde katılımcılar şiirin tarihçesi, önemi, dünü ve bugünü üzerinde tartıştı. Şiir okunan ve sunumlar yapılan buluşmada, şairler kitaplarını imzaladı, Antalyalı ressam Safure Tolsalı ve fotoğraf sanatçısı Sebahat Döğen de sergi açtı.

Denizli Yaren Kültür Derneği Başkanı Safiye Samyeli'nin sunum yapığı kapanış konserinde ASKEF Müzik Direktörü Şef Arzu Singer Dede'nin yönettiği ASKEF Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküler seslendirdi. k Mahsuni Şerif'e ait 'İşte Giyiyorum Çeşm-i Siyahım' adlı türküyle başlayan konserde, Kerkük yöresine ait türküler seslendirildi.

Azerbaycan'ın yanı sıra Irak'ın Kerkük, Musul ve Talafer şehirlerinden gelen Türkmen şair ve ses sanatçıları Eyüp Hikmet, Ayhan Orankak, Aydın Aslan, İpek Demirci, Adnan Asafoğlu, Şahin Dayıkadir, Vaad Hauudi, Yanar Sönmez yerel kıyafetleriyle sahneye çıktı, yöresel türküleri seslendirdi.

Balkan ve Rumeli türkülerini başarıyla yorumlayan Fahriye Güney de Atatürk'ün sevdiği 'Vardar Ovası' ile 'Ayva Çiçek Açmış' adlı türküleri seslendirdi. Türkülerin ardından konuk şairler ülkelerinde devam savaş ve terör olayları nedeniyle yaşadıkları acıları, sıkıntıları şiirleriyle dillendirdi. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Antalya Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Kerkük'ün Türk kültürünün merkezi olduğunu anlatarak, "Cennetimiz olan Kerkük'ü cehenneme çevirdiler, hürriyetimizi silahla gasp ettiler" dedi.

Gecenin sonunda ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri Buluşması'na katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür etti. Ünal, "Etkinliğimizle Türkmen ellerine dikkati çekmek istedik, başarılı olduk, ASKED ve ASKEF olarak Türklerin yaşadığı her yerde olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!