Sahil Kılınçlı'nın su sorunu 400 metrelik sondajla çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Sahil Kılınçlının su sorunu 400 metrelik sondajla çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2020 13:43

Sahil Kılınçlı'nın su sorunu 400 metrelik sondajla çözüldü

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kaş ilçesi Sahil Kılınçlı Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sıkıntısını açtığı 400 metrelik sondaj kuyusu ile çözdü. Açılan sondaj içme suyu yanında bölge halkının tarımsal sulama ihtiyacına da katkı sağlayacak.

Kaş İlçesi Sahil Kılınçlı Mahallesi'nde bulunan mevcut sondaj kuyusunun ihtiyaca cevap verememesi ve kullanılamayacak durumda olması üzerine ASAT Genel Müdürlüğü sorunun çözümü için harekete geçti. ASAT Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, yürüttüğü çalışma ile bölgeye 400 metre derinliğinde yeni bir sondaj kuyusu açtı.

TARIMSAL SULAMAYA KATKI

ASAT ekipleri tarafından açılan yeni sondajdan saniyede 7 litre verimle su temin edilmeye başlandı. ASAT yetkilileri, elde edilen suyun bölge halkının içme suyu ihtiyacını karşılamakla ile birlikte tarımsal sulama ihtiyacına da katkı sağlayacağını belirtti. Çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Sahil Kılınçlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kiriş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ASAT yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!