ROTADAN ÇIKTINIZ, YENİ ROTA OLUŞTURULUYOR

Güncelleme Tarihi:

ROTADAN ÇIKTINIZ, YENİ ROTA OLUŞTURULUYOR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2021 09:12

Süper Lig yarışının son düzlüğe çıkılırken, Kasımpaşa deplasmanından puansız ve Salih Uçan’ın sakatlık hasarlarıyla ağır yaralı döndü Alanyaspor.

Haberin Devamı

Ligin en tepesindekiler şampiyonluk yarışı, alt katmandakiler küme düşmeme telaşı ile koşuştururken, Alanyaspor’un elinde de bir avuç Avrupa umudu kalmıştı. Kasımpaşa maçının başlama düdüğünün hemen ardından çenesine ağır darbe alan Salih Uçan’la sarsılan Alanyaspor’un, bitiş düdüğüyle de Avrupa hayalleri uçup gitti.
Son üç maçta İstanbullu rakipleriyle boy ölçüşen turuncu-yeşillilerin, Avrupa hayallerini canlı tutabilmesi adına bu periyottan en az 5-6 puan çıkarması gerekiyordu. Başakşehir ve Fenerbahçe’den birer puan koparabilen, Kasımpaşa’ya da takılan Alanyaspor, iyice hedefsiz kaldı. Ligin başlarında flaşlar çakıp, haftalardır liderlik saltanatı yaşayan Alanya, mental anlamda ligi en erken kapatan ekip oldu.

SALİH’LE CANIMIZ YANDI
Henüz ilk saniyeler oynanırken Hajradinovic ile girdiği mücadelede yüzüne darbe alan Salih Uçan’ın sakatlığı hepimizi üzdü. Ambulansla acil hastaneye taşınan Salih’in elmacık kemiğinde bir kırık oluştuğu haberini aldık. Gözünün altında küçük bir kırık tespit edilen Salih Uçan’a geçmiş olsun diliyoruz. Bakasetas’ı da ara transferde Trabzon’a gönderdikten sonra Alanya’nın ikinci-üçüncü bölgesinde servis istasyonluğunu tek başına yüklenen, enfes şutlarıyla da skor üretebilen Salih, sezonun en üretken, en diri orta saha beyniydi. Yazık oldu… Yine de transferin en gözde isimlerinden olacak Salih, İstanbul ekiplerinin radarında, Avrupa’dan da talipleri çıkacak…

Haberin Devamı

TEMPO TUTTURAMAYINCA
Salih’in sakatlık şokuyla sarsılan Alanyasporlu futbolcular, aslında Kasımpaşa karşısında ilk yarım saatte rakibi hayli baskı altına aldı, bir dolu pozisyon da buldu.
Önce Efecan Karaca, peşinden Berkan ve Bareiro’nun şutlarıyla Paşa’nın kalesini yokladı. Gole tahvil edilemeyen bu tehditlerin ardından Alanyaspor, Hajradinovic’in Marafona’nın uzak köşesine, Thelin’in altı pas içinde son vuruşları ile iki golü kalesinde görüverdi. İlk yarıda iki farkla geriye düşen Alanyaspor, ikinci 45’de ritmini tutturamadı. Haddadi’nin ortasında defanstan seken topu tamamlayan Hajradinovic’in vuruşunda da topu ağlarında gören Alanyaspor, sezonun en etkisiz futboluyla baş başaydı.

Haberin Devamı

AVRUPA ROTASINDAN ÇIKIŞ
Davidson ve Efkan’la hedefi bulan iki şutuna da Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul set çekince farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. Salih’in yokluğunda Efecan, biraz da Siopis ve Berkan ofansa zenginlik katmaya çalışmış ama itici güçleri yetersiz kalmıştı. Avrupa rotasında ivmesini koruyup yol tutmaya çalışan Alanyaspor, son dönemde sıkça spin atıyordu. Kasımpaşa karşısında da mıcıra kaptırıp parkurun dışına kayıverdi!.. Alanyaspor’un artık klasmanda ilk 5’de tutunabilmesi pek olası görünmüyor. Dolu dizgin giden Sivasspor şimdiden solladı. Haftayı bay geçecek olan Çağdaş Atan’ın ekibi, ardından da can pazarındaki Erzurum ve Ankaragücü ile karşılaşacak. Navigasyona kulak veriyoruz: Rotadan çıktınız, yeni rota oluşturuluyor… Nereye!..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!