RENKLERİN OTOMATİZMİ

Güncelleme Tarihi:

RENKLERİN OTOMATİZMİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2022 12:49

Resim sanatçısı Efe Sembol’ün ‘Sanatta otomatizm’ sergisi, Antalya’da Galeri T’de açıldı. 7 Mayıs’ta gitar ve çello dinletisiyle sanatseverleri ağırlayacak olan sergi, 22 Mayıs’a kadar açık olacak.

Haberin Devamı

ANTALYA’da resim sanatçısı Efe Sembol’ün ‘Sanatta otomatizm’ adlı sergisi, Galeri T Sanat Sohbetleri programı kapsamında oluşturulan kapsamlı bir seçkiyle sanatseverin beğenisine sunuldu. 22 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergide Efe Sembol, eserleri ile sanki bir başka dünyanın kapılarını aralıyor.

KENDİLİĞİNDENLİK
Sanatçı Efe Sembol, otomatizmi şöyle tarif ediyor: “Eski Yunanca'da ‘kendisi’ ya da ‘kendisinin’ anlamını taşıyan Autos’tan türediği için otomatizm, “kendiliğinden olan düşünce”dir. Bu fikir, ilk ve gerçek olan düşüncedir. Doğaçlama, aslında modern insanın yaşamında yeri olmayan ve bilinçaltına püskürttüğü ilkel sembolleri yüzeye çıkartmak için kullanılan en saf metottur. “Kendiliğindenlik” olarak da ifade edilen otomatizm, eserin, onu yapan kişi aracılığıyla kendini var etmesidir.”

Haberin Devamı

RENKLERİN OTOMATİZMİ

MÜHENDİSLİK VE SANAT
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Efe Sembol, Belçika’da Brüksel Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde ‘Baskı Sanatları, Özgün Baskı , Gravür’ dalında eğitim aldı. Mühendisliği ve resimin çizgilerini buluşturan sanatçı Efe Sembol, “Sanat insanın yokluğunda bile var olabilen bir şey. İnsanın kendi kendine varabilmesi için bir geçite dönüşen sanat, insanın kendisini var edebilme yeteneğidir” dedi.

RENKLERİN OTOMATİZMİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!