Rektör Özkan: Hemşireler, sağlık sisteminin bel kemiği

Güncelleme Tarihi:

Rektör Özkan: Hemşireler, sağlık sisteminin bel kemiği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 12:19

Rektör Özkan: Hemşireler, sağlık sisteminin bel kemiği

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda, pandemi sürecinde 24 saat kesintisiz hizmetle ön safta yer alan hemşirelerin, sağlık sisteminin bel kemiği olduğunu vurguladı.

AÜ Hemşirelik Fakültesi tarafından kamu ve özel sağlık kuruluşları ile meslek örgütlerinin iş birliği ile 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hemşireler Geleceğin Sağlık Bakımı İçin Öncü Bir Ses Sempozyumu' düzenlendi. Microsoft Teams programı ve AÜ Hemşirelik Fakültesi YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanan sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik ile çok sayıda akademisyen, hemşire ve öğrenci katıldı.

SAĞLIK SİSTEMİNİN BEL KEMİĞİ

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Özkan, 2020 Mart ayından itibaren tüm dünyada sağlık çalışanları olarak oldukça zorlu bir süreç yaşadıklarını vurguladı. Rektör Özkan, “Covid-19 pandemisi daha önce deneyimlemediğimiz bir süreç ve bu durum sağlık çalışanları üzerinde çok büyük yük oluşturdu. Her bir sağlık çalışanı için oldukça zorlayıcı olmakla birlikte bakım hizmetlerinin sunumunda sağlık sisteminin bel kemiğini oluşturan hemşirelerimiz için bu sürecin biraz daha zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hemşirelerimiz bu pandemi sürecinde 24 saat kesintisiz hizmetle ön safta yer almaktadırlar. Bu vesileyle pandemi döneminde vatandaşlarımızın sağlığı için canını feda eden sağlık şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, bir yılı aşkın süredir ailelerinden ve sevdiklerinden ayrı kalarak gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza da minnettarlığımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Özkan, sağlık çalışanları için oldukça yoğun geçen pandemi sürecinde, hemşirelerin yaşadıkları sorunlar, sorunlarla baş etme yöntemleri, daha kaliteli ve nitelikli sağlık bakımı sunumunda hemşirelerin geleceğe nasıl yön verecekleri konusunda yapılan sempozyumun önemine dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!