Polis geldi vatman güldü

Güncelleme Tarihi:

Polis geldi vatman güldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2019 10:23

Antalya’da vatmanların korkulu rüyası haline gelen kural tanımaz sürücü ve yayalar polis denetiminden kaçamadı. Hafif raylı sistem güzergâhında yapılan denetimlerde kural ihlali yapanlara ceza yağdı.

Haberin Devamı

KURALSIZLARA CEZA YAĞDI

ANTALYA’da 30 kilometrelik hafif raylı sistem güzergâhını kurallara aykırı biçimde kullanan taşıt sürücüsü ve yayalara ceza yağdı. Hürriyet Akdeniz’in, “Vatman ne yapsın” manşeti sonrası harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafif raylı sistem güzergâhında geniş kapsamlı uygulama gerçekleştirdi.
HER DURAKTA UYGULAMA
Kural ihlali yaparak trafik güvenliğini tehdit eden sürücü ve yayaları tek tek tespit eden trafik polisleri hem kuralları anlattı hem de cezai işlem uyguladı. İhlal yapan araçların büyük bölümünün taksi ve motosiklet olması dikkat çekti. Yürütülen çalışmanın detaylarını ise Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengün anlattı.
KAMERALI TESPİT
Kural ihlali yapanların kendi hayatlarını riske attığını kaydeden Şengün, “Ekiplerimiz yıl genelinde sadece kontroller sırasında değil, kent güvenlik kamera sistemleri vasıtasıyla tespit edilen ihlaller hakkında da cezai işlem uyguluyor. Yani ‘Polis yok ben tramvay hattını kullanayım’ derseniz yanılırsınız” diye konuştu.
108 TL CEZASI VAR
Yetkisiz olarak tramvay hattını kullanan araç sürücülerine Trafik Kanunu’nun 47/1 C maddesi gereğince 108 TL idari para cezası kesildiğini hatırlatan Şengün, şöyle devam etti: “Geçen yıl tramvay yolunu kullandığı tespit edilen 1755 sürücüye cezai işlem uygulandı. 2019 yılı 5 aylık süreçte ise 370 sürücüye ceza kesildi. Biz vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak adına 24 saat görevdeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!