Piyanist Cem Esen'e yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Piyanist Cem Esene yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 16:37

Piyanist Cem Esen'e yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Kamuran Gündemir anısına genç piyanist Cem Esen konser verdi.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde bu yıl, dünyaca ünlü Şef Leonard Slatkin, Gürer Aykal ve Hakan Şensoy'un yanı sıra; Manolo Carrasco, Stéphane Blet, Cem Esen, Emre Elivar, Ariadna Castellanos, Çağ Erçağ, Nurkan Renda, Luz Casal, Güher & Süher Pekinel gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü sanatçılar yer alıyor. Sanat yönetmenliğini orkestra şefi Gürer Aykal'ın üstlendiği festival kapsamında Kamuran Gündemir anısına düzenlenen resitalde, genç piyanist Cem Esen izleyiciyle buluştu. Ünlü bestecilerin 6 eserini seslendiren Cem Esen, festivale özel hazırladığı ve ilk kez seslendirdiği 'Sonata-Moderato piu mosso' bestesiyle de izleyiciden büyük alkış aldı.

MÜZİĞİN KALBİ 'SANAT ŞEHRİ' ANTALYA'DA ATIYOR

Festival kapsamında 10 Kasım'da Gürer Aykal'ın yöneteceği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası 'Cumhuriyet Bestecileri' konserinde piyanist Emre Elivar, 17 Kasım'da Flamenko Caz türünde Ariadna Castellanos,

22 Kasım'da Hakan Şensoy yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, Anadolu ezgilerinin senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde Çağ Erçağ (Viyolonsel) & Nurkan Renda (Gitar), 26 Kasım'da 'Romantizmin Tutkulu Sesi' ve Pedro Almodovar'ın 'Yüksek Topuklar' filminin unutulmaz sesi İspanyol diva Luz Casal, 29 Kasım'da ise 100 genç müzisyenden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Antalya Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

GÜHER&SÜHER PEKİNEL, 1-2 ARALIK'TA SAHNEDE

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 1- 2 Aralık'ta dünyaca ünlü şef Leonard Slatkin'in yöneteceği konserlerle sona erecek. Final konserlerinde Akdeniz Filarmoni Orkestrası; olağanüstü şiirsel müzik anlayışları ve özgün stilleriyle, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel'e eşlik edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!