PAZAR TATİLİ ESNAFI BÖLDÜ

Güncelleme Tarihi:

PAZAR TATİLİ ESNAFI BÖLDÜ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2020 09:25

Antalya’da kadın ve erkek kuaförlerinin pazar günleri kapalı olmasına yönelik Valilik ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün aldığı karar, esnafı ikiye böldü. Tartışmaya, meslek temsilcilerinin yanı sıra ATSO ve AESOB da dahil oldu.

Haberin Devamı

ANTALYA'da kadın ve erkek kuaför salonlarının pazar günü kepenk kapatmasına ilişkin Valilik ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından alınan karar, esnafı ikiye böldü. Kimi esnaf ‘Pazar izni yapmak herkesin hakkı’ derken, kimi esnaf da kazancın düştüğünü söyleyerek kararın iptalini istiyor.

GEREKÇE KAZANCIN DÜŞMESİ
Kadın ve erkek kuaför salonlarında pazar tatili uygulaması, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATSO) bağlı üyelerin oy çokluğuyla Ticaret İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda ve Antalya Valiliği onayıyla alınmıştı. Ancak karardan sonra üyelerin bir kısmı kazancın olumsuz etkilediğini belirterek uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

AESOB’UN YANITINI BEKLİYORUZ

Kuaför ve berberler arasında pazar tatili uygulamasıyla ilgili rahatsızlık olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, kararın iptali için kendilerine çok sayıda başvurunun geldiğini söyledi. Değişiklik yapılması için üyelerin taleplerini bir araya getirdiklerini dile getiren Çetin, “Üyelerin Harekete geçmek için AESOB’dan gelecek yanıtı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

PAZAR TATİLİ DEVAM EDECEK
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi: “Üyelerin talepleri doğrultusuyla AESOB ve ATSO olarak Antalya Valiliği’ne yapmış olduğumuz başvuru neticesinde pazar günü izin uygulaması başladı. Kararla ilgili değişiklik başvurusu yapmamız söz konusu değil. Vali Münir Karaloğlu’nun onayıyla başlayan pazar tatili kararı halen yürürlükte. Kuaför ve berberler pazar günleri kapalı olmaya devam edecek.”

YENİDEN OYLAMA YAPILDI
Antalya Kuaförler Odası Başkanı Tolgahan Demir, kuaförlerden pazar günleri çalışma talebi geldiğini, konuyla ilgili Antalya Valiliği’nin kararının beklendiğini söyledi. Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun ise esnaf arasında yaşanan anlaşmazlığı şu sözlerle anlattı: “150 – 200 üye bir araya gelerek kendi aralarında bir oylama yaptılar. Salonların pazar günleri açılması için başvuruda bulundular. Ancak pazar tatili uygulaması devam edecek.”

Haberin Devamı

PAZAR İZNİ ONLARIN DA HAKKI
Üyelerin pazar günleri tatil yapmalarına imkan tanıyan uygulamadan memnun olduklarını dile getiren Uzun, “Salonların pazarları kapalı olmasına vatandaştan şikayet oluyor. Ama pazar günü izin yapmak tüm meslek gruplarının olduğu gibi berberler ve kuaförlerin de hakkı. Onlar da aileleriyle vakit geçirmek, piknik, doğa yürüyüşü gibi organizasyonlara katılmak istiyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!