Panelin geliriyle genç kızlar meslek edinecek

Güncelleme Tarihi:

Panelin geliriyle genç kızlar meslek edinecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 14:55

Panelin geliriyle genç kızlar meslek edinecek

Haberin Devamı

 

Aybike KARAKULLUKÇU/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kaleiçi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen '1. Yeni Yönetim Yaklaşımları Konferansı' Antalya Sanayi ve Ticaret Odası tesislerinde gerçekleşti. Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü'nün geleneksel hale getirmeyi planladığı organizasyonun gelirleri, sosyal hizmetlerden yararlanmış genç kızların meslek edindirilmesi projesine aktarılacak.

İş dünyasının önde gelen ve kendi alanlarında başarılı profesyonellerini, konuşmacı olarak Antalya'da ağırlayan organizasyonun ilk günündeki 4 seminere 190 kişi katıldı. İlk oturumda CCAL kurucu ortağı Dilek Er Taşkent'in 'Kendine koçluk - Nörobilim ve beyin vücut ilişkisi' konulu sunumu ile PERYÖN Akdeniz Bölge Temsilcisi Bilge Ünlüer tarafından sunulan 'Etkili mülakat teknikleri' yer aldı. İkinci oturumda ise kurumsal gelişim danışmanı Selin Günsev'in 'Bilinçli farkındalık' ile Step Yazılım Teknoloji firmasından Bülent Kurtdedeoğlu ve Av. Elif Ezgi Ekşioğlu'nun 'Kişisel verilerin korunması kanunu' konulu anlatımlarına yer verildi.

İkinci gündeki konferans, tam gün olarak 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Konferans, ESB International Genel Müdürü ve Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü M. Hakan Karaalioğlu'nun kurumlarda liderlik ile gönüllülük usulüyle çalışılan kuruluşlardaki liderliği anlattığı 'Hangisi doğru? Hangisi kolay?' başlıklı konuşması ile başladı. Daha sonra, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve gelecek kuşağın işe kazandırılmasını örneklerle anlattı. QMark kurucusu Mehmet Yıldırım Özel, farklı liderlik özelliklerine değinerek 'Özgün liderliği' tanımladı. Koçtaş İnsan Kaynakları Direktörü Aylin Yazgan İyicik ise konuşmasında günümüzün değişen ihtiyaçlarına değindi ve bu değişime ayak uydurmak için insan yönetiminde ne tür farklı uygulamalar yaptıklarını örnekler vererek açıkladı. Baltaş Grubu eğitmenlerinden Dr. Sema Selvioğlu Çetinkaya günümüzde kurumların kültürlerine entegre etmesi gereken ve kişilerin sahip olması gereken 'Yılmazlık (Resillience)' konusunu katılımcılarla paylaştı. Bertay Fişekçi de konuşmasında çalışan bağlılığına ilişkin araştırma sonuçlarını verirken, yine kurumların çalışanlarını elde tutmaları için yapılabilecekleri konusunda öneriler sundu.

Konferansın son konuşmacısı ise dağcılık sporundaki başarılarıyla ülkemizi temsil eden Nasuh Mahruki oldu. Mahruki, 'Kendi Everest'inize tırmanın' temalı konuşmasında, belirlenen hedefe ulaşırken vazgeçmeme ve potansiyelini en üst düzeyde kullanma konusuna ilişkin bilgiler verdi ve okurlarına aynı isimli kitabını imzaladı.

Konferans, Kaleiçi Rotary Kulübü Konferans Komitesi Başkanı Alper Tevs'in ve Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Selma Demir Tekinalp'in kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Başkan Tekinalp, uzun yıllar eğitim alanında birçok projeyi başarıyla gerçekleştiren kulüplerinin, yeni projesiyle Antalya'ya değer katan bir hizmet daha kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda teşekkür belgesi alan Ali Bahar, değişim karşısında kültürün önemini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!