OTELE GİTTİLER DEHŞETİ YAŞADILAR

Güncelleme Tarihi:

OTELE GİTTİLER  DEHŞETİ YAŞADILAR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2020 11:33

Tatil için Antalya’ya geldiğinde iki kişinin tecavüzüne uğradığını iddia eden Meryem U.’ya kadın dernekleri ve avukatlar destek verdi. Kadın dernekleri Meryem için adalet istedi.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl tatile geldiği Antalya’da Çağrı U. İle Bora T.’nin tecavüzüne uğradığını iddia eden ve sosyal medya aracılığıyla “Beni yalnız bırakmayın” çağrısı yapan Meryem U. (28) ve tutuklu sanıklar Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

MERYEM’İ YALNIZ BIRAKMADILAR
Duruşmaya Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi gönüllüleri ile Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsel Eşitliği Kurulu’na üye çok sayıda avukat katıldı. Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’nun davaya katılma talebi kabul edilmeyince avukatlar ile mahkeme heyeti arasında tartışma çıktı. Yetki belgesi verdiklerini belirten avukatlar davaya müdahil olmak istediklerini belirtince, heyet başkanı, önce avukatlara gerekirse polis zoruyla kendilerini dışarı çıkartabileceğini söyledi ardından duruşmaya 5 dakika ara verdi. Aradan avukatlar, davaya müdahil oldu.

Haberin Devamı

203 NUMARALI ODA
İddianamede, Antalya’da denize girmek için internetten ulaştıkları şüphelilerin yönlendirdiği plaja gittiklerini aktaran Meryem U.’nun şu ifadeleri yer aldı:
“Bora T. bana mesaj çekerek, yemeğe davet etti. Arkadaşım Gizem U. ile gittik. Yemek dönüşü gece sanığın oteline döndük. İhtiyaç gidermek için lobinin tuvaletini kullanmak istedim. Çağrı U. bana tuvaletin pis olduğunu, yukarıdaki odanın tuvaletini kullanabileceğimi söyledi. Çağrı U. ile otelin 203 numaralı odasına girdik. Lavabodan çıktığımda Çağrı U., yarı çıplak vaziyetteydi. Beni zorla yatağa attı. Elbisemi çıkardı ve bana tecavüz etti. Bir süre sonra Bora T. geldi ve Çağrı U. odadan çıktı. Bora T. de beni zorla öptü ve benden hoşlandığını söyledi. Bora T. de bana cinsel saldırıda bulundu.”

‘SESİNİZİ ÇIKARIRSANIZ ÖLDÜRÜRÜZ’ DEDİLER
Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen Meryem U.’nun arkadaşı Gizem U., tatil için arkadaşı Meryem U. ile Antalya’ya geldiklerini, kaldıkları oteli beğenmeyince internet üzerinden yeni bir otel araştırması yaptıklarını anlattı. Buldukları otelin Bora T.’ye ait olduğunu söyleyen Gizem U., oteli bizzat Bora T.’nin kendilerine gezdirdiğini fakat oteli beğenmeyince otelde kalmak istemediklerini söyledi. Gizem U. daha sonra Bora T. ile yemekte buluştuklarını, Bora T.’nin yemeğe yanında Çağrı U. ve bir Alman arkadaşıyla birlikte geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

KANLI ELBİSE İLE İNDİ
Yemekten sonra Bora T.’ye ait otele karaoke yapmak için gittiklerini ama otelde ses sisteminin kurulu olmadığını görünce korktuklarını ve otelden ayrılmak istediklerini iddia eden Gizem U. ifadesine şöyle devam etti: “Arkadaşım Meryem U. tuvalete gitmek istedi. Lobideki tuvalet kötü olduğu için boş bir odaya yönlendirdiler. Çağrı U. ve Bora T. ile odaya çıktık. Bora T. ısrar edince kendisiyle aşağıya indim. Meryem’i aşağıda bekliyordum. Bora T. birden saatim yok, yukarıda olmalı diyerek kalktı. 10 dakika sonra Meryem’i aradım ve çığlığını duyunca koşarak gittim. Lobi görevlisi yukarıya çıkmama izin vermedi. Meryem, yırtılmış ve üzerinde kan lekeleri olan elbisesiyle aşağı indi. Sanıklar Meryem U.’yu sıkıştırarak, Bora’nın babasının Antalya’nın tanınmış insanlarından olduğunu sesimizi çıkarırsak bizi öldüreceklerini söylediler. Biz de oradan hemen ayrılarak karakola gittik ve şikâyetçi olduk. Ankara’da sanık avukatı bize ulaştı. Davadan vazgeçmemiz halinde Meryem’in bankaya olan 47 bin lira borcunu yatıracaklarını söyledi. Biz bunu kabul etmedik.”

Haberin Devamı

500 BİN DOLAR İDDİASI
Antalya’ya tatil yapmak için geldiğini belirten sanık Çağrı U. ise otel sahibi Bora T. ile tatilde tanıştıklarını, Meryem U. ve arkadaşı Gizem U. ile kendi istekleriyle beraber olduklarını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme başkanı sanığa “Bu kadar kendinden eminsin. O zaman o saatler arasındaki otel kamera kayıtları neden yok” sorusunu yöneltince, “Bilmiyorum benim haberim yok” açıklamasında bulundu. Sanık avukatı Bekir Sami Öztürk de, tanık Gizem U. ve Meryem U.’nun kendilerinden 500 bin dolar, Meryem U.’nun dayısının ise 400 bin lira para talep ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti davayı 26 Mart’a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!