OTELE ALTERNATİF ‘MAVİ YOLCULUK’

Güncelleme Tarihi:

OTELE ALTERNATİF ‘MAVİ YOLCULUK’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 09:12

Koronavirüs salgını tatil tercihlerinin değişmesine neden oluyor. Güney sahillerinde yat ve teknelerini sezona hazırlayan turizm işletmecileri, “Alternatif turizm sektörün aşısı olacak” diyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin gözde koylarının bulunduğu güney sahil bandında bu günlerde deniz turizmine yönelik yoğun bir hazırlık var. Kovid-19 salgınıyla birlikte değişen tatil tercihleri, yat turizmini, mavi yolculukları ve tekne turlarını yeni dönemin gözdesi haline getirdi. Yeşilin ve mavinin her tonunu içinde barındıran doğa harikası cennet koylara yapılacak mavi turlarda yer bulmak için yat işletmecilerine şimdiden ilgi başladı. Deniz işletmecileri teknelerini ve yatlarını sezona hazır hale getirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

BAYRAMDA TEKNELER DENİZE İNER
Koronavirüs salgını deneyiminden sonra insanların beğenilerinin ve ilgi alanlarının daha doğayla iç içe turizm modellerine yöneldiğini söyleyen Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Normalleşme sürecinde tekne turları ve mavi yolculuklarda bir talep artışı yaşanması bekleniyor. Üyelerimiz turizm algısındaki bu değişimi gördükten sonra hazırlık sürecine girdiler. Şu anda güney sahil bandındaki tekneler yeni sezona hazırlanıyor. Yat ve teknelerin bakımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Bayrama kadar tamamı denize inmiş olur. Deniz turizmi yapan tüm üyelerimiz hazırlıklarını bayram sonunu hedef alarak yapıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÜZDE 50 KAPASİTEYLE ÇALIŞALIM
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) iş birliğiyle KOBİ finansmanı kapsamında tekne işletmecilerine 7 ay geri ödemesiz kredi imkanı sağladıklarını belirten Ahmet Çetin, “Bu sayede gelirini deniz turlarından elde eden üyelerimiz teknelerine bakım yaptırdı ve yeni yatırım alternatiflerini değerlendirdi. Bu zorlu süreçte sezona hazırlanmaya çalışan turizmcilere devletten hibe desteği ve uzun vadeli kredi taleplerimiz de karşılanırsa başarıya ulaşırız. Bakanlıklara ilettiğimiz talebimizde teknelerin yüzde 50 kapasiteyle çalıştırılmasını ve tek kullanımlık servis takımlarıyla yiyecek içecek sunumu yapılmasını önerdik” dedi.

ALTERNATİF TURİZMLE DÜZE ÇIKARIZ
Turizm sektörünün salgın sürecini bir fırsat olarak görüp yaşam ve tatil anlayışındaki dönüşümü olumlu yönde değerlendirebileceğini ifade eden Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Başkanı Cem Karaca, “Bu sayede ‘her şey dahil sistem’in olumsuz yanlarından sıyrılırken aynı zamanda daha fazla gelir getiren ve daha yaygın kitlelere hitap eden alternatif turizm modellerini de güçlendiririz. Alternatif turizm sektörün aşısı olacak. Sektördeki tıkanmış durumu aşıp düze çıkmamız alternatif turizm sayesinde olacak” öngörüsünde bulundu.

Haberin Devamı

AÇIK ALAN İŞLETMELERİNE TALEP VAR
Salgın sürecinin etkileri hafiflediğinde insanların tatil için kapalı alanları değil açık alan imkanı sunan aktiviteleri tercih edeceklerine vurgu yapan Karaca, dönüşümle ilgili şu tahminlerini de sözlerine ekledi: “Tatilciler artık otellere ya da yazlık evlere kapanmak yerine daha sağlıklı ve güvenli buldukları açık alan işletmelerine yöneliyorlar. Yat ve tekne işletmecileri yoğun bir talep görecek. Güney sahili hem doğal ve kültürel miras hem de alt yapı imkanları bakımından yaşanacak bu dönüşüme çok uygun. Birçok yatırımcı bu nedenle bölgede yatırım yapmaya başladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!