OSB’DEN EĞİTİME ALTIN DOKUNUŞ

Güncelleme Tarihi:

OSB’DEN EĞİTİME  ALTIN DOKUNUŞ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2020 09:30

Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Antalya OSB’ye devredildi. Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Koleji ismini alan okul, 10 milyon liralık yatırımla yenilenecek.

Haberin Devamı

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından mezunlara istihdamda öncelik, nitelik yükseltmede iş birliği, eğitim ve iş dünyasının etkileşimi gibi hedeflerle hayata geçirilen Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde kolej olarak eğitim faaliyetlerine başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya OSB tüzel kişiliğine devredilmesine karar verilen okul, dönem sonunda öğrenci ve öğretmenleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kepez’deki yeni yerine taşınacak.

ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN BÖLÜMLER
Kolejdeki her ayrıntının öğrencilerin kendilerini değerli hissetmelerine yönelik olacağını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, okula yapılacak yatırımın maliyetinin 10 milyon lira değerinde olduğunu belirtti. Meslek lisesini devralarak önemli bir hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Bahar, hayata geçirmeye hazırlandıkları okul projesinin detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Okulda eğitim görecek öğrenciler ikinci sınıftan itibaren asgari ücretin üzerinde bir maaşla fabrikalarda çalışmaya başlayacak. Okulun mevcut programındaki 16 meslek dalını çağın gerekliliklerine uygun 9 ana bilim dalı haline getiriyoruz. Ayrıca İngilizce bilmeden çocuklarımızı buradan göndermeme kararlılığındayız. Bu okulda eğitim alan çocuklarımız aynaya baktıklarında kendilerini değerli hissedecekler.”

Haberin Devamı

BİLİM HAVZASI OLUŞTURUYORUZ
2020 yılı içinde hizmete girecek olan kolejin yanında bu yıl Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin ve Bilim Üniversitesi’ni tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Bahar, oluşturulacak tasarım atölyeleri ve laboratuvarlarla bölgenin bir eğitim ve bilim havzasına dönüşeceğini dile getirdi. Bahar, “Devreye alacağımız alanlarla beraber bin 200 kişilik kapasiteye ulaşacağız. Bu kurumların arasında çalışan elektrikli araçlar olacak. Meslek lisesindeki çocuk teknoparka, teknoparktaki çocuk üniversiteye gelebilecek” diye konuştu.

HEDEF NİTELİKLİ GENÇ NÜFUS
Öncelikli hedeflerinin gençlere değer katmak olduğunun altını çizen Bahar, “Genç nüfusa sözde değil, özde yaklaşmak lazım. Çocuklarımızı düşünmekten uzak tutan işler yaptırarak genç nüfus başarılı olmasını bekleyemeyiz. Bu konuya bir namus meselesi gibi bakılması gerekiyor. İşsizlik çok büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Beni her gün birkaç kişi iş talebiyle arıyor. Hem işsizlik sorunu var diyoruz hem de kentin insan kaynakları birimleri sektörlerin ihtiyaçlarına uygun personel bulunamadığından yakınıyor. O zaman bir nitelik sorunumuz var. Biz bu okulda sektörlerde çalışacak gençlere nitelik kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ EĞİTİM
Özel okul statüsünde eğitim verilecek okula ilk yıl 320 öğrenci kabul edilecek ve tüm öğrenciler ücretsiz eğitim görecek. Anadolu meslek ve teknik lisesi programlarının uygulanacağı okulda, meslek programı kapsamında 3 alan ve 6 dalda, teknik program kapsamında ise 2 alan ve 2 dalda eğitim verilecek. Okula ön kayıt işlemi www.antalyaosbteknikkoleji.org adresi üzerinden yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!