ÖMRÜNÜ HİZMETE ADADI

Güncelleme Tarihi:

ÖMRÜNÜ  HİZMETE ADADI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2020 09:33

Antalya’nın sevilen isimlerinden biri olarak 96 yaşında hayata veda eden Mehmet Pırıltı, 9 yıl milletvekili olarak hizmet ettiği kentin en ücra köylerine kadar kalkınmasına öncülük ederek önemli izler bıraktı.

Haberin Devamı

SİYASET hayatı boyunca İsmet İnönü’den Süleyman Demirel’e ve Turgut Özal’a yakın tarihe damga vuran liderlerle birlikte çalışan avukat Mehmet Pırıltı, birbirinden ilginç anılarla dolu 96 yıllık bir hayata geçtiğimiz günlerde veda etti. Cumhuriyetin yeni kurulduğu yıllarda Antalya Milletvekilliği yapan ve soyadını yaptığı hizmetler nedeniyle Atatürk’ün verdiği Hasan Sıtkı Pırıltı’nın torunu olan Mehmet Pırıltı, avukat Mehmet Pırıltı 1964 – 1973 yılları arasında Antalya milletvekilliği yaptı. Hayatını soyadının hakkını verecek kadar pırıltılı geçiren Mehmet Pırıltı’nın eğitim enstitüsü kurmaktan ücra köylere hizmet götürmeye pek çok konuda Antalya’nın gelişip turizmin başkenti haline gelmesinde emeği oldu.

ÖMRÜNÜ  HİZMETE ADADI

12 İLÇEYE KALKINMA PROJELERİ
Doğru Yol Partisi’nin kuruluşu, 8’ler Hareketi gibi tarihe yön veren oluşumların içinde de yer alan Pırıltı, Antalya ve çevresinin kalkınmasını sağlayan önemli projelere imza attı. Brezilya Fahri Konsolosu olan oğlu Hasan Pırıltı, Cumhuriyet tarihinin canlı tanığı olan babasının Antalya’ya emeklerinden şöyle bahsetti: “Antalya’nın o dönemde sayısı 12 olan ilçelerinin sorunlarının çözümünde aktif rol aldı. Korkuteli, Kumluca, Gündoğmuş ve Akseki’nin yol, elektrik ve su sorunlarını çözdü. Amerikalıların Korkuteli’nin sular altında kalacağını söyleyerek yapmayı reddettiği, İtalyanların da yeni yöntemlerle yapılabileceğini söylediği baraj, Mehmet Pırıltı’nın araştırma ve girişimleri sayesinde yapıldı.”

Haberin Devamı

ÖMRÜNÜ  HİZMETE ADADI

KORKUTELİ’NE MEYVE ENSTİTÜSÜ
Mehmet Pırıltı’nın milletvekilliği yaptığı dönemde yurt dışından girişimcileri Korkuteli’ne getirerek bölgeye Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nün yapılmasına da öncülük ettiğini belirten oğlu Hasan Pırıltı, “Korkueli’nin önemli bir marka haline gelen ‘karyağdı armudu’nun adının duyulmasında o dönemde yapılan çalışmaların büyük etkisi var. O dönemde planlanıp hayata geçirilen enstitü daha sonra Korkuteli Meslek Yüksek Okulu olarak bugünkü halini aldı. Babam siyaset hayatı boyunca ‘Yırtık halım olsun, alnım açık olsun’ prensibiyle hareket etti. Onun bu ilkesi ve Antalya için yaptığı hizmetler, bizim için en büyük gurur kaynağı” diye konuştu.
ÖMRÜNÜ  HİZMETE ADADI


 

BAKMADAN GEÇME!