ÖLÜMÜNE ÖZÇEKİM

Güncelleme Tarihi:

ÖLÜMÜNE ÖZÇEKİM
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 09:12

Antalya’da Düden Şelalesi’nin döküldüğü yerde sazlıkların temizlenmesinin ardından ortaya çıkan manzara ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ancak tehlikeye aldırmadan uçurumun kıyısına kadar gidip fotoğraf çekenler korkuyla izleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Düden Park’ta yaptığı bakım ve temizlik çalışmalarından sonra falezlerin önü açıldı. Lara kıyı şeridinde denize dökülen Düden Çayı belediye ekipleri tarafından sazlıklardan, otlardan, kargılardan temizlendi. Yapılan bu bakım sonrası parkın ziyaretçi sayısı da arttı. Ancak manzaranın gün yüzüne çıkmasıyla beraber falezlerde yeni bir tehlike ortaya çıktı. Ziyaretçiler henüz onarımdan geçmeyen ve bazı kısımları eksik olan çitlerden atlayarak kayalıkların üzerinde fotoğraf çekmeye başladı.

ÇİTLER YETERSİZ KALIYOR
Uyarı levhalarının yetersiz kaldığı ve bazı bölgelerde korkuluk bulunmayan falez bandında selfie yapmaya çalışan ziyaretçilerin uçurum kenarında ölümle burun buruna halleri, görenleri dehşete düşürüyor. Yerli ve yabancı turistler ‘Yaklaşmak yasak’ tabelasının yanında bile fotoğraf çekmek uğruna uçurumun kıyısına kadar ilerliyor. Şelalenin yanından 45-50 metre yükseklikteki kayalıklara da inen ziyaretçiler, kayıp düşme tehlikesine aldırmıyor.

Haberin Devamı

ŞELALEDE TEHLİKE UYARISI
Düden Park’ta tanık olduğu tehlikeli durum konusunda yetkilileri uyaran Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, şöyle konuştu: “Sazlıklardan temizlenmiş Düden Park’ın bakımlı, manzarası enfes hali için emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ama daha güzel selfie, daha güzel manzara için gençlerin yaptıkları hareketler endişe verici. Koruma çitlerinin üzerinden atlayıp selfie çekinenlerden tutun da Düden suyunda elini yüzünü yıkayanlara kadar her türlü tehlikeli davranışı burada görmek mümkün.”

UYARI LEVHALARI ARTIRILSIN
“Yetkililerin bölgeye daha uyarı levhası yerleştirmesinin yanında parktaki güvenlik çalışanlarını ve tedbirleri de artırmasında fayda görüyorum. Çünkü işin şakası yok. Fotoğraf çekmek iyi güzel de ufak bir dikkatsizlikte sonuç maalesef ölüm olur. İnsanlar tansiyon düşüklüğünde veya en ufak bir ufak bir sendelemede metrelerce yüksekten denize uçarak hayatını kaybedebilir.”

BELEDİYE KAMYONU DEVRİLDİ
Düden Park’ta falezlerin kıyısındaki engebeli arazide yapılan bakım ve temizlik çalışmaları sırasında belediyeye ait bir kamyon devrildi. Kasası sazlık ve kargılarla doluyken yaşanan olayda şans eseri herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!