Okumak onlar için zor olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Okumak onlar için zor olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2019 11:09

Antalya’da düzenlenen “Kardeş Köy Okulu” kampanyası ile Türkiye’nin ücra köylerinde zor koşullarla mücadele ederek okumaya çalışan bin 800 çocuğa ve 265 aileye ulaşıldı.

Haberin Devamı

YÜZLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ

ANTALYA’da “Kardeş Köy Okulu” projesi kapsamında başlatılan yardım kampanyası, Türkiye’nin ücra köylerinde soğuk ve zor koşullarla mücadele ederek okumaya çalışan bin 800 çocuğa ve 265 aileye umut oldu. Köy çocuklarının eğitim koşullarını iyileştirmek, kara kıştan korunmalarını sağlamak ve küçük mutluluklarla onları sevindirmek için Doğan Elden tarafından yürütülen kampanyayla, son olarak Adıyaman’ın Sugözü ve Besni köylerindeki çocuklara ulaşıldı. Proje ile çocuklara kışlık kıyafetlerin yanında okul araç gereçleri, oyuncaklar ve mektuplar iletildi.

MEKTUP KARDEŞLİĞİ
Bütün illerdeki köylerden gelen yardım taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Elden, kampanyayla ilgili şöyle bilgi verdi: “Yardım gönüllüleriyle birlikte Antalya Sevgi Evi’ndeki çocuklarımız da köy okullarındaki kardeşlerine mektup ve hediye yolladılar. Akdeniz Hedef Okulları ise Besni’deki okulu kardeş köy okulu seçerek oradaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine mont, ayakkabı ve kazaktan oluşan 200 takım gönderdi. Köy okulu öğrencileriyle mektup kardeşliği kuran Antalyalı öğrenciler, sevgilerini dile getirdikleri mektuplarıyla birlikte küçük hediyeler de hazırladılar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!