Öğrencilerinin gönlünde taht kurdu

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerinin gönlünde taht kurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 10:42

Öğrencilerinin gönlünde taht kurdu

Haberin Devamı

 

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA) - SOSYAL medya üzerinden öğrencileriyle kurduğu samimi iletişimle gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, esprili yanıtları, öğrencilerinin doğum günlerine katılması, birlikte maçlara gitmesi, ev eşyasına ihtiyacı olanlara yardım etmesi ile alışılmadık bir rektör profili çiziyor. Öğrencilerin 'mütevazı, babacan, esprili ve bilgili' olarak tanımladığı Prof.Dr. Ünal paylaştığı şiirler ve fotoğraflarla ilgi çekerken, makam odasının kapısı da öğrencilerine açık.

AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, aktif olarak sosyal medyayı kullanmasının asıl amacının, öğrenci sorunlarını hızla öğrenip o sorunları çözme noktasına getirmek olduğunu belirtti. Twitter hesabında zaman zaman espriler yaptığını, öğrencilerle maça gittiğini, doğum günlerine katıldığını, yemekhanede birlikte yemek yediklerini kaydeden Prof.Dr. Ünal, “Bu onların yanında güzel bir durum oluşturuyor ama benim esas amacım öğrenci sorunlarının bana hızlı bir şekilde ulaşabilmesi" dedi. AÜ'nün 70 binden fazla öğrencisi olduğunu ifade eden Prof.Dr. Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kampüs içinde zaman zaman kafelere giderim, sosyal mekanlara uğrarım. Sosyal medyayı bu kadar aktif kullanmadan önce çoğu zaman öğrenciler beni tanımıyordu. Şimdi ise hemen hemen her öğrenci beni gördüğünde 'Aa hocam merhaba' diyor. Bu da güzel. Günde 60'a yakın tweet alıyorum. Gelen tweetlere sinirlendiğim çok nadir. Biliyorum ki öğrenciler onları şaka yollu yazıyor. Onların yaptığı espriye ben de espriyle cevap veriyorum. Son günlerde çok güldüğüm tweet, 'Hocam ABD vizeleri kaldırdı biz de kaldırsak mı?' şeklindeki tweetti. Bunun yanında çok sayıda gülümseten tweet var."

AKŞAMLARI 1 SAATİMİ AYIRIYORUM

Kendisine twitter hesabından yazan öğrencilere yanıt vermek için akşamları 1 saatini ayırdığını söyleyen Prof.Dr. Ünal, “Gelen tweetleri gün içerisinde görüyorum. Cevap yazmadığım tweetlerdeki sorunları da arkadaşlar aslında geri planda çözüyor. Yani bir ekip çalışması da var aslında. Tweetleri ben birebir atıyorum ama sorunların çözümü arkadaşlarımın sayesinde" dedi.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEYİ DAHA ÇOK SEVMEYE BAŞLADI

Sosyal medyadan öğrencilerle kurduğu iletişim sayesinde onların kendisine kolay ulaşabildiklerini görmelerini sağladığını söyleyen Prof.Dr. Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimiz üniversiteyi daha çok sevmeye başladı. Kesinlikle bundan eminim çünkü kurumun en üst yöneticisinin kendisini muhatap aldığını biliyor. Öğrenciye müthiş bir rahatlık sağlıyor. Yurtta yer bulamayan bana ulaşıyor ben yurtla konuşuyorum, bursla ilgili sorunları olanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. 'Yemekhanede mönü az doymuyoruz' diye de öğrenci bana ulaşıyor, 'Yemekhanede ekmek bayat' diye de. Yakın zamanda arkadaşlar bir konuda çok sayıda tweet attı. Bizim üniversitenin kuzey çıkışında trafik çok yoğun, trafik ışığı kısa sürede yanıyor bir üst geçide ihtiyaç var diye. Ben de bu sorunu biliyordum ama gelen tweetlerden sonra Valimize, karayollarına, belediyeye, trafik şubeye ilettim konuyu. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bence sosyal medyanın en güzel tarafı bu."

TWEET SAYISI İNANILMAZ ARTTI

Son aylarda tweet sayısının inanılmaz arttığını vurgulayan Prof.Dr. Ünal, “Bütün öğrencilerime cevap veremiyorum. İçlerinden seçmem gerekiyor. Gerçek manada sorunlara değinenlere cevap verebiliyorum. Günde 60 tweet oluyor. Bunların içerisinden 15-20'sine, özellikle ciddi sorun belirten arkadaşlara geri dönebiliyorum" diye konuştu.

TWİTTER HESABINI SADECE REKTÖRÜMÜZÜ TAKİP ETMEK İÇİN AÇTIM

AÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nün Bulgaristanlı öğrencisi Nuran Süleyman, twitter kullanmadığını, ancak geçen yıl bir öğrencinin rektörden ödünç para istemesinin ardından hesap açtığını söyledi. Süleyman, “O zaman çok merak edip twitter hesabı açtım. Sadece rektörümüzü takip ediyorum. Ben Türkçe çok bilmiyorum ama çok gülüyorum okuduklarıma. Bence çok samimi. Bizim ülkede ben böyle bir şey görmedim. Arasak bile cevap vermezler" dedi.

EN ÇOK GÜLDÜĞÜ TWEET

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Özge Altınoluk ise bir öğrencinin 'Hocam neden kampusta Starbucks yok' sorusuna Prof.Dr. Ünal'ın verdiği 'Türk kahvesini iyi yapamadığı için' yanıtına çok güldüğünü söyledi. Altınoluk, “Ben Ankara'dan geldim. Kız kardeşim Ankara'dan bana telefon açıp 'Buradaki öğrenciler rektörünüze hayran' diyor. Bu çok güzel" dedi.

BİZLER ŞANSLI ÖĞRENCİLERİZ

Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Nilgün Tıraş, Prof.Dr. Ünal'ın mütevazılığı, babacanlığı ve bilgisinin zaten meşhur olduğunu belirterek AÜ öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Mustafa Gök ise normal şartlarda başka üniversitelerde öğrenci işlerine bile ulaşımda zorluk yaşanırken, kendilerinin direkt rektörle iletişim kurmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Begüm Uzcan da farklı şehirlerdeki üniversitelerde okuyan arkadaşlarından sürekli mesajlar aldığını, onların da Akdeniz Üniversitesi'ne gelmek istediğini kaydetti. Uzcan, “Direk rektörle iletişime geçebilen, bu şansa sahip öğrencileriz" dedi.

AİLEM DE REKTÖRÜMÜZÜ TAKİP EDİYOR

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Caner Ercan, Prof.Dr. Ünal'a samimiyeti için teşekkür ederken, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Zeynep Avcı ise rektörün maddi manevi desteğinin çok gurur verici olduğunu belirterek, “Bu konuda hepimiz çok mutluyu" diye konuştu. Avcı, ailesinin de Prof.Dr. Ünal'ı sosyal medyadan takip ettiğini ekleyerek, “Ailem bazen hocamızın tweetlerini bana mesaj olarak gönderiyor. Böyle bir üniversitede okuduğum için çok mutluyum" dedi.

REKTÖR ÜNAL'IN ÖĞRENCİLERİNE VERDİĞİ YANITLARDAN BAZILARI

1- “Hocam gideni geri getirmeyecekse varsın gelmesin o otobüs"

Rektör- Ama seni ona götürebilir

2- “Okul başladığından beri taze ekmek yüzü görmedik hocam"

Rektör- Taze ekmek dedin de bu güzel şiir geldi aklıma:

Avucumda sıcaklığını duyduğum ekmek

Üstümde hatırası kadar güzel sonbahar

O bembeyaz, o tertemiz bulutlara dalar

Düşünürüm bir çocuk türküsü söyleyerek…

Bu arada sorunla ilgileneceğim merak etme.

3- “Hocam Akdeniz Üniversitesi'ne yakışır güzel bir konser düşünür müydünüz?"

Rektör- Bu yıl sürekli bir "konsere gidem, eğlenem, ders çalışmayam" havası var. Hayırlısı.

4- “Hocam senede 1 kere doğuyorum zaten siz de o tarihe vize koymuşsunuz"

Rektör- Gelecek yılın başında hatırlat eğitim öğretim programını ona göre yapalım Gülce.

5-“Hocam Erzurum'da çok üşüyorum. Sizin tıp fakültesinde birazcık takılıp ısınsam olur mu?"

Rektör- Bizimkilerle bir konuş istersen bu sefer de yanmayasın.

6- “Hocam bizim üniversitede neden Starbucks yok?"

Rektör- Türk kahvesini iyi yapamıyorlar.

7- “Hocam kütüphane hizmeti neden 17.30'da kapanıyor? En verimli olduğum saat. Sonra vay efendim bu tez neden bitmedi oluyor"

Rektör- 17.30'da kütüphaneyi sen kapatıyorsun sanırım Mahmut, biz 24 saat açık tutuyoruz.

8- “Hocam rica etsek Tim Cook ile görüşüp iOS 11 sürümünü Eduroamı kullanabileceğimiz hale getirmesini söyleseniz?"

Rektör- Konuştum halledecek ama Amerikalılara güven olmaz.

9- “Hocam bir kase aşure de bize ikram etseniz öğrenciye sevaptır bilirsiniz"

Rektör- Yarın öğlen yemekhanede aşure var.

10- “Allahım okullar açıldı çok mutluyum"

Rektör- Harika inşallah kapanırken de böyle mutlu olursun.

11- “Hocam eve çıktık bir masayla sandalyeye ihtiyacımız var bir de halıya"

Rektör- Masa sandalye benden olsun tamam. Halıya sponsor bulalım.

12- “Hocam üniversitede geçemediğimiz dersleri hapis cezasına nasıl çeviririz?"

Rektör- Bu soru geçen yıl çıktı Umut

13- “Hocam ilk günden ders mi olur sınıftaki herkes şoka girdi"

Rektör- Olur mu böyle bir acımasızlık? Hemen gerekli tahkikatı başlatalım.

14- “Faturaları böyle mi bırakıyorduk?"

Rektör- Fatura bedeline göre öncelikle "bireysel iflas"a başvurmak daha mantıklı.

15- “Fakültenin önünde beklerken heyecanlı bir çocuk gelip 'Deniz kampüsün neresinde?' dedi. Gözlerim doldu, sarılıp ağladım"

Rektör- Ne kadar duygusal bir tablo yaşanmış. Ben de okuyunca bir an ağlamaklı oldum.

16- “Hocam programda zorunlu dersler çakıştı. Üstüne salı görünen dersler çizelgede perşembe falan oldu?"

Rektör- Bırak öyle dağınık kalsın Fatih.

17- “Hocam hiçbir sıkıntı çıkmadan tek seferde ders kaydımı yaptım. Acaba bir sorun mu var sistemde?"

Rektör- Bir yanlışlık olmalı tekrar kontrol et Fatih

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!