NÜFUS ARTACAK TRAFİK SIKIŞACAK

Güncelleme Tarihi:

NÜFUS ARTACAK TRAFİK SIKIŞACAK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2019 11:51

İmar ve mülkiyet sorunlarıyla gündemden düşmeyen Kırcami’yle ilgili özel bir rapor hazırlayan Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, hazırlanan son planın aşırı nüfus, ulaşım sorunları ve yüksek yapılaşmaya neden olacağını savundu.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 30 yılı aşkın süredir imar ve mülkiyet sorunlarının yaşandığı 10 mahalleyi içine alan Kırcami’de imar çalışmaları devam ederken, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, bölge için hazırlanan proje ile ilgili öneri ve itirazları içeren özel bir rapor hazırladı. Raporda; şimdiye kadar şehir planlamasında yapılan yanlışların tekrarlanmaması ve planlı kentsel gelişme için Kırcami’nin büyük bir fırsat olduğuna yapıldı.


NÜFUS ARTACAK TRAFİK SIKIŞACAK

KAPASİTENİN ÜSTÜNDE NÜFUS
Kırcami’nin konut, turizm, tarım, ticaret gibi fonksiyonlarla nasıl planlanması gerektiği konusunda yanlışların günümüze kadar devam ettiğinin belirtildiği raporda, açıklanan son imar planında belirlenen aksaklıklar şöyle sıralandı: “Bölgede kapasitenin üstünde bir nüfus yoğunluğu bulunmaktadır. Hedef nüfus 125 bin kişi olarak belirtilse de hesaplanan rakamın çok daha yüksek olduğu anlaşılmaktadır. Bu da, yapılaşmalar tamamlandığında, Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde 54 bin 600 hektarlık alanda yaşayan nüfusun, bin 600 hektarlık Kırcami’de sıkıştırılması anlamına gelmektedir.”

Haberin Devamı


ARIKLAR VE NİTELİKLİ AĞAÇLAR
Planın ulaşım planlamasıyla birlikte düşünülmediğinin vurgulandığı raporda, trafikte yaşanabilecek aksaklıklara da yer verildi: “Perge Bulvarı, Aspendos Bulvarı, Sinanoğlu Caddesi ve Gazi Bulvarı üzerinde mevcut trafiğin ikiye katlanacağı ve ulaşım akslarının aksayacağı öngörülmektedir. Antalya’nın doğal kimlik öğesi arıklar ve nitelikli ağaçlar korunmadan yapılan planla bu değerler yok olacak. Arıklar kapatılarak üzerine yol ve bina inşa edilmesi ile doğal drenaj sisteminin bozulmasının afetlere sebep olmasından endişe edilmektedir. Ayrıca bu plan haksız yere Hazine’nin parsel sahibi olmasına yol açmıştır.”


SUR DUVARI ETKİSİ YARATIR
Odanın hazırladığı Kırcami raporunda, “Planın şu anki haliyle gerçekleşmesi durumunda belediyelerin kamulaştırmasız el atma davaları sebebiyle yüksek tazminatlara mahkum olacağı ve bu bedellerin halkın cebinden çıkacağı unutulmamalıdır. Planda 700 metre cepheli kesintisiz yapı adalarıyla büyük bloklar oluşturacak ticaret aksları mevcuttur. Bu durum hava sirkülasyonunu engelleyeceği gibi yüksek yapılaşmayla sur duvarı gibi etki yaratacaktır” denildi.

Haberin Devamı


KIRCAMİ’DE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ
Kırcami’de planlamanın muhakkak yapılması gerektiğinin ve bu süreçte her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarının altını çizen Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, şöyle dedi: “Çağdaş bir planlamayla kentin doğal yapısına uygun, modern, şehircilik ilkeleriyle örnek gösterilecek, bölgeye ve kentin geneline katkısı olan ve mevcut sorunları gideren bir yaşam alanı yaratabiliriz. Biz yıllardır süregelen Kırcami sorununun artık çözülmesini istiyoruz. Bu amaçla kurumlarla iş birliğine hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!