NOTALARLA İYİLİK VURUŞU

Güncelleme Tarihi:

NOTALARLA İYİLİK VURUŞU
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 08:37

ANSİAD Çok Sesli Korosu, pandemi sürecinde de konserler vermeyi sürdürüyor. Bugüne kadar çok sayıda konser veren koro üyelerinin hedefi ise Ankara’da düzenlenen Türkiye Polifonik Korolar Şenliği‘ne ve yurt dışındaki koro festivallerine katılmak.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl mart ayından bu yana süren Kovid-19 pandemisi hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı derinden sarstı. Antalya iş dünyasının köklü kuruluşları arasında yer alan Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) üyesi iş insanları da bu dönemin olumsuz etkisini sanata yönelerek atmaya çalışıyor. Pandemi öncesinde bazı devlet okullarına piyano bağışında bulunan iş insanları, pandemi döneminde ise ihtiyacı olan öğrencilere tablet hediye etti.

NOTALARLA İYİLİK VURUŞU

ONLİNE KONSERLER
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Görevlisi Osman Gazi Akçalı yönetiminde 2017 yılında kurulan ANSİAD Çok Sesli Korosu çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini dile getiren şef Osman Gazi Akçalı, ANSİAD Çok Sesli Korosu olarak 2017 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini, pandemi sürecinde de online olarak çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

KADINLARDAN YOĞUN İLGİ
ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun kurulmasında Türkiye Polifonik Korolar Derneği kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın’ın büyük katkısı olduğunu açıklayan koro şefi Osman Gazi Akçalı, “Türkiye’nin en önemli koro şeflerinden Türkiye Polifonik Korolar Derneği kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın, 2017 yılında ANSİAD yılın sanatçısı ödülünü almıştı. O akşam ki konuşmasında Apaydın hoca, ‘Bu ödül bana yetmez. Çok sesli bir koro kurmanız da gerekiyor’ demiş. Bunun üzerine hocaya ‘koroyu siz çalıştırın’ diyorlar. Mustafa hoca da Ankara’dan gelmesinin zor olacağını belirterek benim adımı veriyor. Ben de sevinerek kabul ettim. 2017 yılında çalışmalara başladık. Üyeler ve eşlerinden oluşan koro oluşturduk. Koromuz 25 kişiden oluşuyor. Kadın sayımız biraz daha fazla erkek iş insanların sayısının artmasını ümit ediyoruz” dedi.

NOTALARLA İYİLİK VURUŞU

FİLARMONİ DERNEĞİ ORKESTRASI İLE SAHNEDE
Yüz yüze eğitimlerinin pandemi dolayısıyla online olarak sürdüğünü kaydeden Akçalı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar koromuz ile çok sayıda konser verdik. ANSİAD’ın ödül törenlerinde sahne aldık. Antalya Filarmoni Derneği Orkestrası ile Bahara Merhaba konserleri verdik. Çok sesli olarak ‘Kerimoğlu Zeybeği’, ‘Ederlezi’, ‘Can’t Help Falling in Love’, ‘Kanatları Gümüş’ gibi Türk ve dünya müziğinden örnekler seslendirdik. Koromuzun hedefi Ankara’da düzenlenen Türkiye Polifonik Korolar Şenliği‘ne ve yurt dışındaki koro festivallerine katılmak.”

Haberin Devamı

PİYANO VE TABLET DAĞITIMI
Koronun en önemli misyonunun müzik eğitimine ulaşamayan ihtiyacı olan çocuklara ulaşmak olduğunu dile getiren Şef Osman Gazi Akçalı, “Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği Antalya Filarmoni Derneği ve ANSİAD’ın öncülüğünde düzenlenen “Müzik İlk Okulda Başlar”projesi kapsamında Antalya’daki 6 devlet okuluna dijital piyano bağışında bulunuldu. Pandemi sürecinde ise koro üyeleri öğrenciler online eğitim gördüğü için ihtiyacı olan 10 öğrenciye tablet hediye etti” diye konuştu. Müziğin kendilerine iyi geldiğini belirten iş insanları ise herkesi sanatın bir dalıyla uğraşmaya davet ediyor.

BAKMADAN GEÇME!